kapat

12.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Biz de kıskanıyoruz!


Sonunda erkeklerden yanıt geldi; benim de merakım giderildi! Erkek görüşleri ikiye ayrılıyor. Birinci görüşte olanlar, erkeklik egolarından sıyrılmış, hiçbir komplekse sahip olmayanlar. Bunlar çıplaklığa karşı değil ama ister kadın ister erkek olsun, gereksiz çıplaklığa da gerek görmüyorlar.

Bu gruptakiler doğal olarak kadınların erkek resmini, erkeklerin de kadın resmini beğeneceğini düşünüyor ama şu saptamayı yapmadan da edemiyorlar: "Şu gerçeği hepimizin kabul etmesi gerekir ki, çıplak kadın, çıplak erkekten daha güzeldir. Bu güzellik kavramı göreceli olsa bile çıplak kadını kadın da beğenir, erkek de. Fakat çıplak erkeği sadece kadınlar beğenir. Belki erkekler de beğenir ama ya çok iyi bir vücut yaptığı içindir veya beğense bile, o hani erkeğe ilgi göstermez tavramız vardır ya, o yüzden kabul edilmez."

***

Onlara sadece şu soruyu sorma gereğini duyuyorum: Kadınların çıplak kadını beğendiğini nereden çıkardınız? Lezbiyen miyiz biz? Olanlar vardır belki ama tüm kadınların kadınlardan hoşlandığını düşünmek yanlış. O güzel vücutlu kadınları görünce acaip kıskanıyoruz biz, hatta onlardan o anda nefret bile ediyoruz. Onların selülitsiz bacaklarına, dik göğüslerine, yağsız karınlarına, yuvarlak kalçalarına baktıkça, onlarınki gibi olmayan kendi vücudumuz geliyor aklımıza. Hemen rejime başlıyor, gerekirse ameliyat olmayı bile düşünüyoruz. Ama sonra hepsini unutup en güzel kadının kendimiz olduğunu kabul ediyoruz.

Yani biz de kıskanıyor ve kendimizle kıyaslıyoruz. Ama biz kendimizi olgunlaştırmışız. Güzele çirkin demenin anlamı yok, yasaklamanın da...

***

Neyse, bu görüşü savunanlar arasında, "çıplak kadına evet-erkeğe hayır" anlayışının değişmesi gerektiğini düşünenler de var. Ama bunun kolay olmayacağını da sözlerine ekliyorlar. "Günümüzde erkekler çıplaklığı kadınlarla özdeşleştirmiştir. Onlara göre sadece kadının çıplaklığı bir şey ifade eder. Çünkü ülkemizde hâlen tek egemen onlardır," diyenler, egemenlik kayıtsız ve şartsız kadınların eline geçmedikçe, erkek poposu göremeyeceğimizi de hatırlatıyorlar.

Bir de aksi görüşte olanlar var. Aslında onların görüşü falan yok. Söyledikleri bir şey de yok. Sadece kendi görüşlerinin doğru olduğuna inandıkları için karşı tarafın, hele de bir kadının söylediklerine itibar etmemekte kararlılar, o kadar.

e-mail:sguler@sabah.com.tr


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır