kapat

12.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Denizer'in katil zanlıları cezaevinde
ZONGULDAK- Türk-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden-İş Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Şemsi Denizer'i silahlı saldırı sonucu öldürmek suçundan önceki gün mahkemenin tutuklama kararı verdiği Cengiz Balık ile olaya karıştığı iddia edilen Engin Girgin, Kastamonu'nun İnebolu ilçesindeki cezaevine konuldu.

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nazmi Mardinoğlu tarafından önceki gün ifadeleri alınan ve daha sonra nöbetçi mahkemece tutuklanarak Merkez Jandarma Karakolu'na götürülen Cengiz Balık ile Engin Girgin, dün sabah saatlerinde, yoğun güvenlik önlemleri altında Kastamonu'ya gönderildi.

Ana-baba katiline boşanma davası
BURSA Balat ormanında, 19 Haziran'da anne ve babasını öldürttüğü iddiasıyla tutuklanan sanık Mert Güven'in eşi Özlem Güven, boşanma davası açıyor. Özlem Güven'in avukatı İsmail Acar, halen Bursa E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mert Güven ile yaptığı görüşmede, eşinin boşanma talebini ilettiğini söyledi. Mert Güven'in bu talebi kabul etmediğini belirten Acar, "Mert, 19 Ağustos'ta yapılacak ilk duruşmasında, ruhi bozukluğu olduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılacağına inanıyor. Ancak Özlem Güven yine de boşanmakta ısrarlı" dedi. Öte yandan Bursa Emniyet Müdürlüğü, Balat ormanında işlenen ve 2 gün içinde çözülen cinayeti, polis okullarında okutulmak üzere ders kitabı haline getirdi.

42 milyon için ölümü bekliyor
BİR vicdansızlık hikayesi de Ağrı'dan... Elektrik direğine çıkan 8 yaşındaki Hanifi İnlek, çıplak tele dokununca elektrik çarptı. Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk tedavinin ardından Van 100. Yıl Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak 42 milyon lira tedavi parası ödenmediği için kovuldu. Fahrettin İnlek, ölümle pençeleşen oğlunu yeniden Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'ne getirdi.

PKK'lı Cevat Soysal'ın da idamı istendi
ANKARA- Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcısı Nuh Mete Yüksel, MİT'in başarılı operasyonu ile ele geçirilen terör örgütü PKK'nın Avrupa sorumlusu Cemil ve Mehmet hoca kod adlı Cevat Soysal'ın idamını istedi. Yüksel, Soysal hakkında Abdullah Öcalan'a uygulanan TCK'nun 125. maddesinde yer alan "Devletin Hakimiyeti içinde bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya matuf fiil işlemek" suçundan dava açtı.

Yüksel, Soysal'ı İstanbul'daki mavi çarşı katliamı başta olmak üzere "örgüt mensuplarına Türkiye'yi kıyamet yerine çevirmeleri, bu yönde eylemler yapmaları için talimat vermekle" suçladı.

İddianamede HADEP Genel Başkan Yardımcısı Osman Özçelik ile Öcalan'ın yakalanmasının ardından cezaevlerinde açlık grevi yapılması talimatını verdiği öne sürülen Ali Kandemir'in de 4.5 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi. İddianamede KESK Genel Sekreteri Sevil Figen Erol da, Soysal'ın eğitmesi için Romanya'ya eleman göndermekle suçlandı.

Fırat YURDAKUL

Öğretmenler eski usul atanacak
MİLLİ Eğitim Bakanlığı, yeni öğretim döneminde görevlendirilecek öğretmenlerin ataması için Bakanlar Kurulu'ndan onay bekliyor. Devlet Memurları Sınavı'nın yapılacağı tarihte okullar açık olacağı için Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, sadece bu yıla özgü, öğretmenlerin "eski sistemle atanmasını" istedi. Bakanlar Kurulu'nun bu isteği olumlu karşıladığını bildiren Bakanlık yetkilileri, söz konusu onayın çıkmasından sonra yaklaşık 35 bin yeni öğretmenin eski sistemle atamasının yapılacağını söylediler. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, öğretmenlik için başvuru tarihlerinin ilan edilmesinden sonra, başvuruların bilgisayarlara yükleneceğini ve bilgisayar kurası ile atama yapılacağını belirttiler. Devlet Memurları Sınavı 17 Ekim 1999 tarihinde yapılacak, ilköğretim ve orta dereceli okullar ise 13 Eylül Pazartesi günü açılacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır