kapat

12.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bir değeri yok
"Silahları da teslim ederiz" dese bile kimse onu ciddiye almıyor. Dışişleri de Öcalan'ın sözleri için 'yoruma değer bulmuyoruz' dedi

İdam cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan'ın PKK'ya yaptığı 'sınır dışına çıkın çağrısına siyasilerden "Terör örgütü lideri muhatap alınamaz" yollu tepkiler gelmişti. Öcalan'ın önceki gün yaptığı "silahları da teslim ederiz" açıklaması da tıpkı önceki açıklamaları gibi ciddiye alınmadı.

Dışişleri Bakanlığı terör örgütü mensuplarının açıklamalarının üzerine yorum yapmaya değer bulunmadığı şeklinde bir açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sermet Atacanlı, Öcalan'ın çağrısı ve Kuzey Irak'taki dengeler üzerine yaptığı basın toplantısında "Terör örgütü mensuplarının beyanlarını yorum yapmaya değer bulmuyoruz. Kuzey Irak'ta dengeler konusunda da hassasiyetimiz var. Gelişmelere göre gerekeni yapacağız" diye konuştu. Atacanlı, teröristlerin Kuzey Irak'a geçişlerinin engellenmesi konusunda önlem alınıp alınmadığına ilişkin bir soru üzerine, zaten sınır bölgesinde gerekli güvenlik önleminin her zaman bulunduğunu söyledi.

Bu arada, Öcalan'ın 2 Ağustos'taki çağrısından bu yana Kuzey Irak, İran ve Suriye sınırlarını gözaltına alan güvenlik ve istihbarat birimleri 10 günün bilançosunu çıkardı. Sonuç: "Geri çekilme yok, silah bırakma yok, teslim olma yok."

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terör örgütünün köy ve mezralar başta olmak üzere yerleşim birimlerine, özel kuruluşlara ait şantiyelere, köy korucularına saldırı ve pusuları, yollara mayın döşeme, elektrik ve telefon direklerini yakma, adam kaçırma faaliyetleri devam ediyor.

Güvenlik güçleri de halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden PKK terör örgütüne yönelik operasyonları aralıksız sürdürüyor.

Devlet üst düzey yönetiminde yapılan değerlendirmelerde, "Çağrıların sonuçları görülmeden, bunlara önem vermek büyük bir ihtiyatsızlık olur. Şu anda hapiste olan Öcalan, 1993'te kendi ilan ettiği sözde ateşkesi uygulatamamış ve 33 mehmetçiğimizin şehit edilmesine seyirci kalmıştır. Bu gerçek ortadayken ne derece inandırıcı olacak" deniliyor.

Kürtler de PKK'yı istemiyor
Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP), terör örgütü PKK'nın kendilerine yönelik ateşkes çağrısını temkinli karşılayarak, terör örgütünün Kuzey Irak'ın dışına çıkmasını istedi. Konuyla ilgili olarak BBC'ye açıklama yapan" IKDP sözcüsü, "Bölgemizi daha fazla yıkmaya çalışıyorlar. PKK unsurları bölgedeki güvenliğin tehdidi ve istikrarsızlığın kaynağı oldular" dedi. IKDP Ankara Temsilcisi Safin Dizayi de, PKK'nın Kuzey Irak'a geçmesi halinde IKDP'nin tavrının ne olacağı şeklindeki bir soruya, "Elimize ulaşan bilgilere göre, şu ana kadar Bahdinan bölgesine geçen militan yok. Eğer PKK samimiyse zaten bu bölgeye geçmeye çalışmasının da bir yararı yok" yanıtını verdi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır