kapat

12.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Öldüren ihmal
5'inci katta yangın çıkmıştı. İtfaiye su sıktı. Dumanlar, 6'ncı katta oturan anne ile oğulu sardı. Bizi de kurtarırlar diye düşündü ama olmadı, kucak kucağa öldüler

Malatya'da Turgut Temelli caddesindeki bir apartmanın 5'inci katında yangın çıktı. İtfaiye kısa sürede olay yerine geldi, yangını büyümeden söndürdü. Ancak itfaiyenin su sıkmasıyla yangın sönerken iyice artan dumanlar 6'ncı katı sardı. 6'ncı katta oturan Züleyha Zeybel (25) 5 yaşındaki oğlu Alaaddin ile yalnızdı.

Korktu. Paniğe kapıldı, oğlu Alaaddin'i kucağına alıp bir karyolanın altına sığındı. Dışardan sesler geliyordu. "Bizi de kurtarırlar" diye düşündü. Ancak itafiye ve kurtarma ekiplerinin aklına, 6'ncı katta insan olabileceği geldiğinde anne ile oğul çoktan can vermişlerdi; kucak kucağa...

İtfaiye: Suç bizde değil
Malatya Belediyesi İtfaiye Müdür Yardımcısı Yılmaz Yücekaya, suçun kendilerinde olmadığını belirterek şöyle dedi: "Alevlerin her tarafı sardığı daireyi bir yandan söndürürken bir yandan da bir üst kata ulaşmaya çalıştık ama uzun süre demir kapıyı açamadık. Sonunda kapıyı kırıp içeriye girdiğimizde Züleyha Zeybel ve 5 yaşındaki oğlu Alaaddin'i karyola altında birbirlerine sarılmış halde bulduk. Hastaneye götürdük ama kurtaramadık. İtfaiye olarak görevimizi eksiksiz yaptık."

Çifte soruşturma açıldı
Malatya Valiliği ve Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

Yangında ihmal yüzünden yaşamını yitiren Züleyha Zeybel ile oğlu Aladdin Zeybel'in cenazeleri, Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki otopsilerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi. Cenazeler Yeni Cami'de kılanan cenaze namazından sonra şehir mezarlığında toprağa verildi.

Karısı ile çocuğunun ölüm haberini iş yerinde alınca şok geçiren Ethem Zeybel (32), "Bu işin peşini bırakmayacağım. Sorumluların cezalandırıldığını görmezsem karım ve çocuğumun kemikleri sızlar" diye konuştu.

Sırrıberk ARSLAN - Derya ERDOĞDU


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır