kapat

12.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Liderler odalarına kapanıp çalıştı
Koalisyon ortakları vakit bulup tutulmayı izleyemezken milletvekilleri bahçedeydi

YüzyIlIn son güneş tutulmasını milletvekilleri ve TBMM çalışanları heyecanla izledi. Liderler ise çalışmalardan başlarını kaldırıp gökyüzüne bakamadılar. Tutulma sırasında Başbakan Bülent Ecevit, Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile bir toplantı yaparken, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile FP Genel Başkanı Recai Kutan Meclis'teki odalarında çalışmalarını sürdürdüler. DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ise parti genel merkezinde makam odasının penceresinden tutulmayı izledi.

"Evrenin büyüklüğünü anımsatan bir olay" olarak tanımladığı tutulmayı izlemeye vaktinin olmadığını belirterek, "Ancak bu kadar ilgi uyandırması güzel bir şey. İnsanların evrenin bilincine varması çok önemli. Yani evreni, kendi küçük hayatlarımızdan ibaret görmemeliyiz" dedi.

Milletvekilleri ilgili
TBMM'de olaya ilgi o kadar büyüktü ki saat 14.00'de başlayan, vergi yasasında değişikliklerin görüşüldüğü oturum rağbet görmedi. Saat 13:45'ten itibaren Meclis'in bahçesine çıkan milletvekilleri özel gözlüklerle güneş tutulmasını izlediler.

Tutulma sırasında sürekli espri yapan milletvekillerinden FP'liler, "Güneşe bakınca neyi görüyorsunuz?" sorusuna Erbakan'ı kastederek "Hocayı görüyoruz", MHP'liler ise "Yerde olduğu gibi gökte de üç hilal hakim oldu" yanıtlarını verdiler.

Gözlüksüz vekiller
Eski bakanlardan Mustafa Taşar bir an olsun gözlüğünü gözünden çıkarmazken bir ara teleobjektifle de güneş tutulmasını izledi. Özel gözlüğü bulunmayan bazı FP'lilerin de röntgen filmleriyle tutulmayı izledikleri gözlendi. Röntgen filmini tercih edenlerin başında FP Eruzurum Milletvekili Arslan Polat geliyordu.

DYP Milletvetkili Kamer Genç ile FP'li Mehmet Ali Şahin arasında ise "Siyasette de bazen güneş tutuluyor" muhabbeti yapıldı. Güneş tutulurken bir de dilekte bulunan Genç, dileğini "cumhurbaşkanı olmak istiyorum" olarak açıkladı. ANAP milletvekili Cavit Kavak ise adının anlamı ay olan Kamer Genç'e Güneş Taner'i kasdederek, "Güneş'in önüne geç de bir güzel tutulsun" diye espri yaptı.

Erhan SEVEN-Cengiz UYSAL


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır