kapat

12.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Amiral gemide hareket
MALİ sektörün amiral gemisi Hazine'de hareketli günler yaşanıyor.

Yeni atamalar, ekonomi yönetiminin dizginlerini elinde tutan kurumlardan Hazine'nin tepesine de tecrübeli, ancak kamuoyu için yeni isimleri de beraberinde getirdi. Bu hareketlilik Eylül ortasında kadar seçilmesi gereken Bankacılık Üst Kurulu üyelerinin belirlenmesiyle de devam edecek gibi görünüyor.

Atamalar zinciri SPK kökenli Recep Önal'ın Devlet Bakanlığı koltuğuna getirilmesiyle başladı. Bu arada Mayıs'tan beri boş duran Hazine Müsteşarlığı'na Ziraat Bankası Genel Müdürü Selçuk Demirap atandı. Demiralp'in yerine yıllardır Bankacılık Genel Müdürü görevini yürüten Osman Tunaboylu getirildi. Bu arada Hazine içinde görev paylaşımı da yeniden düzenlendi.

Ayşe Dönmezer ve Teoman Kerman, yeni sorumluluklarıyla birlikte Hazine Müsteşar Yardımcılıklarına atandı.

Müsteşar Yardımcısı Ferhat Emil'e de Kamu Finansmanı (KAF), Dış Ekonomik İlişkiler, Ekonomik Araştırmalar Genel Müdürülükleri bağlandı. Hazine'nin tecrübeli ismi KAF Genel Müdürü Emin Dedeoğlu'nun ise sonbaharla birlikte Washington'a tayin olması bekleniyor.

Kamu Finansmanı'nı Emil'le birlikte Dedeoğlu'nun yardımcısı Ali İhsan Gelberi'nin yürütmesi bekleniyor.

Citibank'la İnterbank flörtte
CItIbank Türkiye'de az şubeli bir banka satın alma pazarlıklarını sessiz sedasız sürdürüyor. Bu kez gündemde "kamu bankalarından" İnterbank var. Geçen yıl Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından devralınan banka ile ilgili pazarlıkta önemli aşama kaydedildiği ve sonucun kısa süre içinde belirleneceği konuşuluyor. İnterbank 1998'de Nergis Grubu'ndan banka hastanesi olarak bilinen Merkez Bankası bünyesindeki Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na geçti. 1998 sonu itibariyle 39 şubeye sahip bankanın Genel Müdürlüğü'ne getirilen Kadir Güney, bozulan mali bünyesinin düzeltilmesi için Fon tarafından gereken yardımın yapıldığı ve başka bir gruba satılması için hazırlıkların tamamlandığı yönünde beyanlarda bulunmuştu. Türkiye'ye ilk gelen yabancılardan Citibank, önce kurumsal bankacılık alanına daha sonra bireysel bankacılığa girerek iddiasını büyüttü. Bir süredir de orta ölçekli bir banka satın alarak Türkiye'de iyice yerleşme hedefini ortaya koydu. Bankacılık kulislerinden bankanın önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin özel bankaları arasında ilk sıralara yerleşme gibi niyetleri olduğundan da bahsediliyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır