kapat

12.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Uçağı bedavaya getirmenin yolu
UÇAK yolculuğu sırasında bagajının kaybolduğunu ya da hasar gördüğünü iddia ederek dolandırıcılık yapanlar havayolu şirketlerine milyonlarca dolara mal oluyor. Bagajını kaybetiğini veya hasara uğradığını söyleyen yolcular aldıkları tazminatla uçak yolculuğunu bedavaya getiriyor. Önde gelen havayollarının bir yılda ödedikleri bagaj tazminatı 100 milyon doları buluyor. Havayolları ve sigorta şirketleri bagaj başına 150-200 dolar talep eden yolcuların başvurusunu incelemiyor. Astarı yüzünden pahalı olur düşüncesiyle hareket eden uçak şirketlerinin, başvuruları incelemeden ödemesi çetelerin işine yarıyor. Genelde iki kişi seyahat eden bu gruplardan birisi bagajı şeritten alarak havaalanını terkediyor. Diğer yolcu ise bileti ile havayollarına başvurarak bagajının şeritten çıkmadığını söyleyerek tazminat talep ediyor. British Airways müşteri ilişkilerine diğer havayollarına oranla daha çok önem verdiğini belirtmek için 100-200 sterlin dolaylarında kayıp bagaj tazminatını incelemeden ödediğini belirtiyor.

"Miloseviç git"
SIRBİSTAN Ortodoks Kilisesi, Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç'in ülkeyi felakete sürüklediğini bildirerek, istifasını istedi. Sırbistan lideri Milutinoviç'in de istifasının istendiği açıklamada, "Onlar, halkı ve devleti kendi rehinleri haline getirmek istemiyorlarsa istifa etmelidirler" denildi.

Taliban atağı
AFGANİSTAN'DAKİ Taliban yönetimi, stratejik öneme sahip Baghram askeri hava üssünü muhalif güçlerden aldığını öne sürdü. Taliban'ın Parvan'daki Kurabagh ve Kalakand bölgelerini de ele geçirdiği belirtildi. Muhalif güçleri sözcüsü Bismillah Han ise sadece Kalakan bölgesini kaybettiklerini söyledi.

Cezayir klasiği
BAŞKENT Cezayir'in doğusundaki Kabyle'de son iki gündeki şiddet olaylarında 12 asker öldü, 13 kişi de yaralandı. Le Maghreb ve Liberte gazeteleri, aşırı dincilerin bir askeri kamyonu havaya uçurmaları sonucu bir askerin öldüğünü, 6'sının yaralandığını, ikinci bir saldırıda ise 11 askerin öldüğünü yazdılar.

İyi ki patlamadı
BULGARİSTAN'IN başkenti Sofya'da yapılan yol onarımı sırasında Birinci Dünya Savaşı'ndan kalan yüzlerce el bombası ve top mermisi bulundu. Belediye işçileri, yaklaşık bir metre derinliğinde 200 kadar el bombası ve 150'den fazla top mermisi farketti. Temizlik için özel timler çağrıldı.

Volkanlar Nikaragua'yı dağıttı
NİKARAGUA'NIN Managua bölgesindeki Cerro Negro yanardağının geçen hafta faaliyete geçmesinin ardından, önceki gün de Telica volkanı lav püskürtmeye başladı. Bin 60 metre yüksekliğindeki Telica'nın faaliyete geçmesiyle birlikte bölgede şiddetli sarsıntılar hissedilmeye başladı. Nikaragua'daki en aktif yanardağlardan biri olan Telica, son yüzyıl içinde 6 defa faaliyete geçti.

Titanic parça parça çıkıyor
İLK seferini yaptığı 1912 yılında bir buzdağına çarparak Atlas Okyanusu'nun sularına gömülen ünlü Titanic transatlantiğinin 20 ton ağırlığındaki bir parçası, denizden çıkarıldı. Titanic'in araştırma haklarını satın alan RMS Titanic şirketinin yöneticisi George Tulloch, çıkarılan 8 metre boyunda ve 5 metre çapındaki gövde parçasının, incelemeye alındığını açıkladı.

Sicilya sıcaklardan bunaldı
İTALYA'NIN Sicilya Adası'nı kavuran sıcaklar 46 dereceye kadar çıktı. Adanın batısında çıkan orman-fundalık yangınları, bir enerji nakil hattının yıkılmasına neden olunca batı bölgeleri kentleri bir süre elektriksiz kaldı. Trapani kumsalına yaklaşan yangın, kumsalda güneşlenenlerin paniğe kapılıp kendilerini can havliyle denize atmalarına neden oldu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır