kapat

12.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Arkadaşınıza sormamanız gereken 5 yasak soru
Arkadaşınızla her şeyinizi paylaşmak istemeniz normal. Ama ona sormamanız gereken sorular ve yöneltmemeniz gereken eleştiriler de var.

Şebnem ÖZDEMİR

O sizin en yakın arkadaşınız. Her şeyinizi onunla paylaşıyor, her konuda ona danışıyorsunuz. O da dertlerinize ve sevinçlerinize ortak oluyor, elinden geldiği kadar yardım ediyor. Ama dikkatli olmalısınız. O da zaafları, iyi ve kötü yönleriyle bir insan. Sorduğunuz bazı sorular, kötü niyetli olmasanız bile bazı eleştirileriniz, onu üzebilir hatta sinirlenmesine neden olabilir. Hadi itiraf edin, bazen saçma sapan sorularla da onu bunalttığınız oluyordur.

Mesela:

Bu elbise beni şişman gösteriyor mu?
Bu soruyu nasıl yanıtlarsa yanıtlasın tatmin olmazsınız. Kafanıza şişman göründüğünüzü takmışsınız bir kere, hiçbir cevap sizi mutlu edemez. Zaten eğer elbise size yakışmasa, kilolu gösterse o sizi uyarır, değiştirmenizi söyler. O halde dolaşmanızı istemez tabii. Arkadaşınız sizden kiloluysa zaten sormamalısınız, kırılabilir.

Yeni erkek arkadaşım hakkında ne düşünüyorsun?
Neden soruyorsunuz ki! O zaten yeni erkek arkadaşınızın size uygun olmadığını düşünse bunu sizin iyiliğiniz, mutluluğunuz için açık açık söyler. Söylemese bile hareketleriyle belli eder. Zaten cevabının sizin için fazla bir etkisi olmaması gerek. Siz o erkeği çok seviyor, çok beğeniyorsanız, arkadaşınız ne derse desin ilişkinizi kesmeyeceksiniz. Bunu siz de gayet iyi biliyorsunuz. Bu soruyu yöneltmenizdeki amaç, "Evet, çok beğendim, çok tatlı biri" cevabını almak. Öyle değil mi?

Sence onu terketmeli miyim?
"Evet" dese ne yapacaksınız? Sadece arkadaşınız istedi diye sevgilinizi terkedecek ya da eşinizden ayrılacak mısınız? Ortada çok büyük bir sorun olmadığı sürece bunu yapmayacaksınız, siz de gayet iyi biliyorsunuz. O halde neden soruyorsunuz? "Hayır, ayrılmayın. Siz birbirinizi tamamlıyorsunuz," cevabını duymak için sorduysanız neden sorunlarınızı çözmek yerine ayrılmayı düşünüyorsunuz ki? Onunla birlikte kalmak için ille de birinin bir şey söylemlesi mi gerek?

Ne kadar kazanıyorsun?
Yoksa maaşlarınızı mı karşılaştıracaksınız? Ya sizden fazla kazanıyorsa! O zaman arkadaşlığınızı mı keseceksiniz, uygulamak istediğiniz politika bu mu? Böyle insanlar da var, yani yakınları kendilerinden fazla para kazandığı için onlardan uzaklaşanlar, kıskananlar, komplekse girenler... Siz onlardan biri olmamalısınız. Arkadaşınız daha fazla kazanıyorsa, sevincine, hatta parasını harcamasına(!) ortak olmalısınız. Unutmayın, para geçici, ama dostluk kalıcı.

Arkamdan ne dedi?
Birinden hoşlanıyorsunuz ve beğendiğiniz bu şanslı erkek arkadaşınızın bir yakını. Bu nedenle de sürekli arkadaşınızdan onunla ilgili bilgi alıyorsunuz. Hep beraber buluştuktan sonraki gün sizin hakkında neler düşündüğünü, sizi nasıl bulduğunu soruyorsunuz arkadışınıza. O da bitmek tükenmek bilmeyen bir sabırla yanıtlıyor tüm sorularınızı. Ama hata yapıyorsunuz, sormayın. Eğer beğendiğiniz erkek de sizden hoşlanırsa zaten belli eder, ya da arkadaşınıza söyler, tabii o da size... Siz soru sormaya devam ettikçe arkadaşınız yanıtlamaktan bıkabilir ve sizden uzaklaşmaya başlayabilir. Bir erkek için dostluğunuzu tehlikeye atmayın, değmez!


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır