kapat

23.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
igs GÜNGÖR MENGİ
Haydi, iş başı!
Ekonomiyi ayağa kaldıracak kararlar açıklandı. Bu cesur adımından dolayı hükümeti kutluyoruz.TGSD Başkanı Atuk'un dediği gibi Türkiye sırat köprüsüne gelmişti. Böyle bir geçiti aşmak, kararlı ve düz yürümeye bağlıdır.

ÇETİN ALTAN
Pratik zeka ile beyinsellik arasındaki Uzay farkı
Son dönemlerde hayata pratikten bakma modası yaygın... Amaç da zengin olmak.. Zekanı kullanacak ve tosun gibi havalı bir servet sahibi olacaksın...

ATİLLA DORSAY
Alem delikanlı görsün
Yeni filminde hukuk ve medya dünyasına eğilen Eastwood, ülkesi ve çağı üzerine gerçekçi gözlem ve eleştiriler sunuyor.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Hükümetin ekonomik pişmanlık paketi
Bazı fıkralar ve atasözleri vardır ki sık sık hatırlanır ve köşe yazarlarınca kullanılır. Bunlardan birisi, köyden şehre gitmek için yola çıkan iki köylünün hikayesidir:

MURAT BİRSEL
Basit bir trafik yazısı mı? Toplumsal bir ruh hali mi?
Ronin diye bir film var (Robert de Niro), arabalı takip sahnesiyle pek ünlü... Kaçan araba otoyola ters yönden giriyor, Robert de Niro de takip ederken aynı şeyi yapıyor... Trafik altüst oluyor, seyredenlerin kalbi sıkışıyor. Filmde ters yönden gelen arabaya herkes korna çalıyor, selektör yapıyor.

RUHAT MENGİ
Hülya'nın saçını kim yaptı?
Bir zamanlar "Ajda Pekkan'ın saçı" diye tuttururdu kadınlar. Ajda elinde beğendiği yabancı sanatçıların saç modelleriyle kuaförüne gider ve en frapan, en değişik renk ve kesimleri cesurca uygularken Türkiye'nin modasever hanımları da saçta "Ajda modası"nı takibederlerdi.

AHMET VARDAR
Suç ve ceza...
İnsanlar gençliklerinde yaptıkları hatanın cezasını ömür boyu çekmek zorundamıdırlar?... Galiba öyle... Şu mektubu okursanız, herşeyi apaçık olarak göreceksiniz. İnşallah sizler gibi yetkili kişiler okur da, bu yaraya bir parmak basar.

SERPİL YILMAZ
İki günde üç ülkede lobi yaptı
Almanya'da Schröder'le iş dünyasını buluşturan Tara, ertesi gün de özel uçağıyla AB Dönem Başkanı Atisaari'yle görüşmek üzere Finlandiya'ya uçtu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU
Çiftçiler de borçlanabilecek
Bugün, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na tabi olanlar, askerlikte geçen sürelerini borçlanabilmektedirler. Böylece bu sigortalıların bir anlamda kayıpları telafi edilmektedir. Ancak bu hak, tarımda kendi adına ve hesabına çalışan çiftçilere tanınmıyordu.

ŞÜKRÜ KIZILOT
Vergide ince ayar yapıldı
Aylardır tartışılan "vergi yasalarındaki ince ayarlar" dün nihayet açıklandı. Ekonomik önlemler paketinin içinde açıklanan "ince ayar" düzenlemelerle, kamuoyunun beklentilerinin önemli bir bölümü karşılanmış oldu.

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Paket bitti, yabancılar ne zaman?
Başbakan Ecevit'in dün açıkladığı kararlar ekonomiyi canlandırmayı hedefliyor. Mali milat erteleniyor. Peşin verginin ödenme süresi uzatılılıyor ve oranı düşürülülüyor. Zordaki şirketlerin kredilerinin takibi yumuşatılıyor. İhracata kaynak tahsis ediliyor.

HINCAL ULUÇ
Polis devleti görüntüleri..
Bir zamanlar "Lefter'i oyundan atan hakem olmak" manyası vardı, hakemlerimizde.. Bunu yapan tarihe geçecekti sanki.. Unutulmaz olacaktı..Manyanın sebebi mi?..

SELAHATTİN DUMAN
Yavuz'un resmi tatili başladı..
İstanbullu bir gazeteci işi gücü bırakıp dinlenmeye çekilirse buna "tatil" denir.. Aynı işi Ankaralı bir gazeteci yaparsa bunun da adı "resmi tatil" ollur.. Yanlış anlamayın, takvime bağlı olduğundan değil.. Kıyafet seçiminden..

SEDAT SERTOĞLU
Ankara-Berlin
Alman Dışişleri Bakanı Fischer, Ankara'daki mekik diplomasisini tamamladı.. Peki ne oldu bu görüşmelerde? Berlin ne dedi, Ankara ne cevap verdi? Dosyayı aralayalım:

YAVUZ DONAT
"Gereği" düşünüldü...
Beklenen oldu... Ve nurtopu gibi bir ekonomik önlemler paketimiz doğdu... "Doğumda emeği geçenleri" kutluyoruz."Doğumdan hemen önce" Başkan Ecevit, Cumhurbaşkanı'na bilgi sundu.

Prof. Dr. BAYRAKTAR BAYRAKLI
Çocuk hakkı-III
Geçen makalemizde çocuk haklarından yetiştirilme hakkını açıklarken korumak ve dengeli bilgi vermeyi ele almıştık. Bu makalemizde ise, yetiştirilme hakkının üzerinde oturduğu diğer konuları izah edeceğiz.

RAUF TAMER
Yaz-boz...
Allah'ın, sevgili kulunu sevindirmek için önce eşşeğini kaybettirtip sonra da buldurtması gibi bir şey bu.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır