kapat

23.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber Ýndeksi
Yazarlar
Günün Ýçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
Ýþte Ýnsan
Astroloji
Reklam
Sarý Sayfalar
Arþiv
Hazýrlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ.
RUHAT MENGÝ(rmengi@sabah.com.tr )


Hülya'nýn saçýný kim yaptý?

Bir zamanlar "Ajda Pekkan'ýn saçý" diye tuttururdu kadýnlar. Ajda elinde beðendiði yabancý sanatçýlarýn saç modelleriyle kuaförüne gider ve en frapan, en deðiþik renk ve kesimleri cesurca uygularken Türkiye'nin modasever hanýmlarý da saçta "Ajda modasý"ný takibederlerdi.

Sonra sýkýldýlar bundan. Yavaþ yavaþ kendi kimliklerini bulmanýn daha anlamlý olduðunu farkettiler. Þimdi birçok kadýn orjinal saç rengi ve kesimine döndü. Gerçi arada sýrada Meg Ryan, Cameron Diaz, Catherine Zeta Jones gibi yabancý sanatçýlarýn saç modellerini örnek alanlar yine var ama o kadarý olacak artýk.

Son günlerde ise bir sanatçýnýn saç modelinin ilk kez "Ajda saçý" kadar gündemde olduðunu görüyorum. Genç kýzlar, kadýnlar Hülya Avþar'ýn "Ah be güzelim" þarkýsýyla birlikte uyguladýðý yeni saç modelini pek beðendiler. Kuaförlerden "Hülya Avþar kesimi" sýk sýk istenir oldu.

Eh tabii bu arada hanýmlar;

"Acaba Hülya'ya bu güzel rengi ve kesimi hangi usta kuaför yapmýþ" diye de merak ediyorlar.

Tesadüfen öðrendim ve onlarý meraktan kurtarayým dedim; Etiler Erdem Kýramer'den Özcan yapmýþ.

"Hülya Avþar saçý" isteyenlere bir de kolaylýk; telefonu (0212) 257 53 90..

Bin yýlýn en güzeli...
Uzmanlar onu boþuna milleniumun en güzel mimarý eserleri arasýnda saymamýþlar. O kadar güzel ki bakarken gözleriniz yaþarýyor, gurur ve mutluluk karýþýmý bir duygunun sizi sarýverdiðini hissediyorsunuz.

Sultanahmet Camii'nden söz ediyorum. Hani I.Ahmet'in Mimar Sedefkâr Mehmet Aða'ya "O kadar güzel olmalý ki Ayasofya'yý gölgede býrakmalý" dediði mimari hârikasýndan.

Gece saat 21.30 sularýnda ýþýk oyunlarý baþlýyor Sultanahmet'te.. Mavi beyaz, pembe ýþýklar yer yer aydýnlatýyor büyüleyici bir zerafetle yýldýzlara doðru uzanan kubbe ve minareleri. Yanýyor, sönüyor bir süre. Sonra aydýnlanýveriyor pýrýl pýrýl ve kalýyor öylece.. Huþž içinde dalýp gidiyorsunuz bu güzelliðe. Ýnsan nedense seçme fýrsatý kendinde olduðu zaman hep daha yakýn ve alýþtýðý yerleri tercih ediyor. Bir baþkasý sizin adýnýza "Armada" gibi bir otelin restoranýný seçtiðinde ise neler kaçýrdýðýnýzý anlýyorsunuz. Teras bir bahçe gibi yemyeþil.. Þamdanlar ve fenerlerle romantik, hoþ bir aydýnlanma yapýlmýþ.

Yemekler baþka restoranlarda bulamayacaðýnýz kadar bol çeþitli ve hepsi birbirinden lezzetli.. Fiyatlar normal birinci sýnýf restoran fiyatlarý. Ýçkiye ve seçtiðiniz yemeðin özelliðine göre deðiþiyor tabii ama en azýndan size çok özel bir akþam sunulacaðýný bilerek gidiyorsunuz..

Armada'nýn terasýndan Sultanahmet'i seyredin, bayýlacaksýnýz.

Hatalý bir "reform"un peþinde..

Liberal Demokrat Parti'nin birçok konuda geliþtirdiði çözüm önerileri genellikle hep doðrudur ama nedense kimse kulak vermez. En baþtakiler hep en doðru (!)yu bildiklerinden farklý önerilerle ilgilenmezler bile..

LDP haklý olarak uyarýyor:
"Yaþ sýnýrýnýn 60'a çýkarýlmasý, emekli aylýklarýný mý arttýracak yoksa hastaneleri mi geliþtirecek? Elbette hiçbiri.. Vatandaþtan gelecekte kendisine doðru dürüst fayda saðlamayacaðýný bildiði bir sözde hizmet için zorla para kesmek, onu köle yerine koymaktýr. Her kamu iktisadi teþebbüsünde olduðu gibi rekâbet yokluðundan dolayý kalitesiz ve pahalý hizmet verilecektir. Elbette paralar çar çur edilecek, günlük siyasi kaygýlarla amaç dýþý kullanýlacaktýr." Ve çözümü söylüyor;

"Devlet tekelinin ortadan kaldýrýlarak sosyal güvenlik sisteminin tam rekabete açýlmasý.. Ýþçilerin kendilerinin seçeceði ve deðiþtirebileceði özel emeklilik sigorta þirketlerinin kurulmasý ve bunlarýn devletçe denetlenmesi."

Böylece insanlar kaç yaþýnda emekli olacaklarýna, ne kadar emekli aylýðý alacaklarýna ve bunun için her ay ne kadar ödeyeceklerine kendileri karar verecekler. Kýsacasý özgür olacaklar.

Gayet mantýklý bir çözüm.

Bunun dikkate alýnmamasý için ne gibi bir sebep var acaba?

Tantan yalnýz kalacak gibi!
Ýçiþleri Bakaný Sadettin Tantan, DSP'nin muhalefet partileri FP ve DYP'nin yanýna geçerek "Çete suçlarýnýn DGM kapsamýndan çýkarýlmasýný" istemesine þiddetle karþý çýkarak "Millet bizden hesap sorar" demiþ.

Þimdi milletin bir ferdi olarak ben düþünüyorum; Bir parti çete suçlarýyla ilgili olarak böyle bir þeyi neden ister? Hadi, hadi aklýnýza geleni söyleyin; Kendi içinde de bir numarasý vardýr, bunun normal mahkemelerde çözdürülmesi (!) daha kolay olabilir.. Ondan herhalde. Baþka ne için olacak ki?

Peki haydi DYP'yi anladýk. FP 'nin onlarla her zaman ayný paralelde hareket etmesini de anladýk.

Ya DSP'ye ne oluyor?
Vallahi DSP'nin bu kararýnýn nedenini çok merak ettim. Keþke Tantan karþý çýkarken bunu da sorsaydý.

Sadettin Tantan'ýn Ýçiþleri Bakaný olmasý dürüstlük arayan halký sevindirdi ama görünüþe bakýlýrsa sonunda Tantan iktidar partileriyle (ve hatta en sonda kendi partisiyle de) hemen her olayda ters düþecek.

Düzen onun gibilere göre kurulmamýþ ki. Olacaðý bu!

Ýnþallah yanýlýrým.

Yazarlar sayfasýna geri gitmek için týklayýnýz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr