kapat

27.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
SEDA KAYA GÜLER(sguler@sabah.com.tr )

Baştan çıkarmanın yolları!

Ah ah... Şu anda Avustralya'da olmak vardı... Sydney üzerinde helikopter ile şehir turu yaptıktan sonra, uçakla Cairns'e gidecek, Kuranda Yağmur Ormanları'nda kanguru, koala ve Avustralya'ya özgü diğer canlı türleriyle tanışacaktım. On gün boyunca da tüm Avustralya'yı keşfedecektim.

Eğer geçtiğimiz hafta hastalanmasaydım...

Olmadı, gidemedik. Sağlık olsun.

Buradayım ve bilgisayar ekranı başında 'ne yazsam?' diye düşünüyorum. Serpil adlı bir okurumun haftalar önce gönderdiği bir not geliyor aklıma; "Kadın hakları ile mücadelenize saygı ile katılıyorum. Ancak anlayamadığım bir şey var. Yayınlarınızda devamlı 'bir erkeği nasıl baştan çıkarırsınız, kendinizi nasıl farkettirirsiniz?' diye akıllar veriyorsunuz. Bu bir çelişki değil mi?" diye sormuştu.

Hemen ardından da eklemişti; "Bana göre en cahil ve en aptal bir kadın bile, erkeği nasıl baştan çıkaracağını içgüdüsel olarak bilir. Biraz daha gerçekçi, kadınları meta olarak göstermeyen bilgiler verin."

Şimdi yine kızabilir bize sevgili Serpil. Manşetimizin konusu da aşkla, meşkle, evlilikle ilgili...

Aslında mutlaka Serpil de biliyor, aşk ve seks güdümüz, yemek ve içmek kadar önemli. İşimiz ne kadar iyi olursa olsun, karnımız ne kadar çok doyarsa doysun, sırtımız ne kadar pek olursa olsun, hayatımızda biri yoksa mutsuz oluyoruz. Haftalar önce yayınladığımız mektubu ve sizlerden gelen yanıtları hatırlayın. Çoğunluğun derdi yalnızlıktı, bir sevgiliye duyulan özlemdi. Evet, para önemli, kariyer önemli, eğitim önemli ama aşk da önemli.

Sadece erkeklerin değil, kadınların da aşka, sevgiye ihtiyacı var. Baştan çıkmaya, çıkarılmaya, çıkarmaya... Bizler genellikle araları bulamıyoruz, ortalarda dolaşıyoruz hep, uçlarda yaşıyoruz. Feminist olmak, erkekleri baştan çıkarmamak anlamına gelmiyor. Bilmemek, uğraşamamak da. Feminist veya antifeminist her kadın, her erkek beğenilmeye, baştan çıkarılmaya ve çıkmaya ihtiyaç duyuyor.

Elbette ki bazılarının bunu öğrenmeye ihtiyacı yok. Doğuştan bu yeteneğe sahipler. İçgüdüleri ile hareket ediyorlar. Ama bazen bu konuda bilgiye de ihtiyaç duyuluyor işte. Hani o zaman zaman görüşlerine başvurulan uzmanlar, bunlara kafa yoruyor. Biz gazeteciler de onların bu yazılarını, görüşlerini sayfalarımıza alıp, size aktarıyoruz. Okuyup, eğlenmek, hayatı güzelleştirmek, mutluluğu yakalayabilmek için... Becerebiliyorsak ne mutlu...

Yazarlar sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır