kapat

27.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


Pandispanya Milliyetçileri neredesiniz?...

Fransa'dan bana gayet açık mektup yazmış olan Ümit Şen adındaki bir vatandaşımız uyarıyor... Bu uyarıyı heyecanlı bir dille kaleme almış, gerçi içinde biraz ileri geri sözler var ama bunu onun milliyetçi duygularına bağlıyorum. İşte mektup;

"Sayın Ahmet Vardar,

Ben yıllardır burada yaşayan, iş sahibi ve eski bir asker olan Türk vatandaşıyım. Gözümün önünde cereyan eden bu rezaletleri görünce içim burkuluyor, yüreğimden isyan etmek geliyor. Size de bu konuyu onun için yazdım.

Ülkemiz, sevgili Türkiye'miz sizler gibi vatandaşlarımızın dertlerine hep sahip çıkan büyük gazeteciler sayesinde ayakta kalacaktır. Nerede olursak olalım hep birlikte ülkemizi çok seviyoruz...

Türkiye'deki Pandispanya Milliyetçileri, ciyak ciyak İNSAN HAKLARI-DEMOKRASİ diye bağıran meyhane bülbülü entellerimiz, neredesiniz!... İnsan haklarına aykırı olarak Fransa 5000 evladımızı yaz tatilinden istifade ederek hudut dışına atmaya hazırlanıyor... Türkiye'den ÇIT yok!... Ankara'ya en üst kademelere telefon ettik, herkes kaçıyor!... Bir tek CHP'den Sayın Süleyman Genç ve ANAP'tan Sayın Bülent Akarcalı ilgilendiler. Sağ olsunlar...

Ankara Pandispanya Milliyetçileri ile dolu... Yalan, blöf, adam atlatma, vatan, millet, Sakarya... İstanbul'daki "İnsan Hakları Tüccarları" enletlerimizden de ses seda çıkmadı!... 5000 evladımıza köle muamelesi yapıp, insan haklarını ihlal eden Fransızlara kim dur diyecek?...

Madde 1- Paris-Lyon-Marsilya-Strasbourg Konsolosluklarında oturma problemi olan işçilerimize, kardeşlerimize hakaret edilmemelidir.

Madde 2- Konsolosluklar işçi kardeşlerimizin Fransa'dan hudut dışı edilmesinde, oranın polisiyle işbirliği yapmamalıdır. Nitekim buradaki diğer ülke konsolosluklarının hiç biri polis ile işbirliği yapmıyor, vatandaşlarını koruyor.

Madde 3- Fransa'da oturma kartı problemleri olan kardeşlerimizin, onlara cehennem azabı çektirmeden en az 3 sene uzatılması gerekir. Bu kardeşlerimizin ekonomik durumları kötü olduğundan dolayı pasaport ve diğer işlemlerinin bir defaya mahsus olmak üzere bedava yapılması gerekir.

Madde 4- Başka ülkeler mesela Çin vatandaşlarını ekonomik güç olarak Paris'e yerleştirmek için özel bankalar bile kuruyorlar. Ama bizim evlatlarımız buraya kendi imkanları ile geldikleri halde hariciyemizin Avrupa hayranlığı yüzünden güç durumda kalıyorlar.

Madde 5- Unutulmamalıdır ki, bu 5000 işçi kardeşimiz ana vatanda en az 100 bin kişiye bakıyorlar. Sevgili ülkemizi evlatlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Madde 6- Bu insanlar Fransa'da gizli yaşayan insanlar değildir. Hiçbir sabıkaları yoktur. Ama sahipsizdirler..."

Saygılarımla,

HARBİYELİ ALDANMAZ

Ümit Şen

KEMİK İLİĞİ BANKASI İÇİN 1 MİLYONUNUZU YATIRDINIZ MI?...

Yazarlar sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır