kapat

27.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA.. KISA.. KISA..

* Optik Fiber'le daha hızlı iletişim
Geleceğin iletişim teknolojisi olarak gösterilen optik fiberin mucitlerinden Ahmet Refik Kortan ve John MacChesney, Türk Telekom'da düzenlenen toplantıya katıldılar. Toplantıda, Bell Laboratuvarları'nda sürdürülen optik fiber teknolojisindeki son gelişmeler tartışıldı. Kortan ve MacChesney, yüksek maliyetleri düşürmek ve optik fiber teknolojisini geniş kitlelere yaymak için çalışıyorlar.

* Japonlar'dan Kalite Yönetimi dersleri
İ.d.e.a. A.Ş. ile Mess ve MEV tarafından düzenlenen "Japonya'da Kalite Yönetimi" konulu seminer 21-23 Haziran'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek. Seminerde, Japon Bilimadamları ve Mühendisler Birliği(JUSE) danışmanı Ichiro Miyauchi, katılımcılarla Kalite Dili konuşabilmenin sırlarını paylaşacak.

* Compaq'tan İnternet'te ticaret yapanlara özel
Compaq, kurumsal pazara yönelik yeni AlphaServer DS10 sunucusunu piyasaya sürdü. Elektronik ortamda iş yapanların taleplerine göre tasarlanan DS10 sunucusu, düşük maliyetli uygulama platformuna gereksinim duyan her boy işletmenin yanı sıra İnternet, ISS ve telekomünikasyon firmaları için de uygun bir çözüm niteliği taşıyor.

* Toprakbank'tan spora MasterCard'lı destek
Toprakbank, 14 Anadolu spor kulübüne özel MasterCard çıkarıyor. Her ilin spor kulübüne kart çıkararak o şehre özel hizmet sunmayı ve spor kulüplerine de ek bir gelir sağlamayı hedefleyen Toprakbank ilk MasterCard logolu ortak kartı Antalyaspor taarftarlarına sundu. MasterCard, Avrupa ve ABD'de ortak kart programlarını başlatan ilk kuruluş olma özelliğine sahip. Sadece Avrupa'da MasterCard ortak kartı kullanan 8 milyonun üzerinde kişi bulunuyor.

* 'Bilişim 500' ödülleri dağıtılıyor
Bilişim dünyasının önde gelen kuruluşlarından İnterpro, Bilgi ve İletişim Teknolojileri sektöründeki ilk 500 firmayı belirliyor. Türkiye Bilişim Pazarı Araştırması'na dayanılarak yapılan Bilişim 500 değerlendirmesi sonuçlarına göre başarılı şirketler ilan edilecek. Bilişim 500 listesinde yer alan başarılı şirketlere, 1 Eylül 1999 günü Bilişim '99 kapsamında düzenlenecek bir toplantıyla İnterpro Bilişim 500 ödülleri dağıtılacak.

* IBM ve Acer'dan 8 milyar dolarlık anlaşma
IBM ve Acer Grubu, 7 yılı kapsayacak bir satın alma ve teknolojik işbirliği anlaşması imzaladılar. Toplam tutarı 8 milyar dolar olarak belirtilen anlaşmaya göre, Acer, sunucu, masaüstü ve notebook ürünlerinde kullanmak üzere IBM'den sabit disk, mikroelektronik ürünler, ağ bağlantı ürünleri ve görüntü teknolojisi satın alacak. Acer aynı zamanda, dağıtım kanalları aracılığıyla IBM'in sabit disk gibi ürünlerin satışını da yapacak.

* Adrew Mayo'nun seminerleri ertelendi
Yürekli Danışmanlık tarafından seminer vermek üzere davet edilen Andrew Mayo, sağlık sebepleri dolayısıyla gelişini erteledi. Mayo'nun 21-22 Haziran'da vereceği 'Yöneticiler İçin Etkili İnsan Kaynakları Yönetimi' ve 'Eğitim ve Gelişim Stratejisi Yaratmak' konulu seminerlerin Ağustos ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

* HP'den iş ortaklarına
Hewlett-Packard'ın geleneksel iş ortağı 'birlik' toplantısında, HP'nin iş ortaklarına sağladığı avantajlar değerlendirildi. Toplantıya konuk olarak Gazeteci Yazar Burhan Ayeri, Gartner Group'tan Ahmet Araşan ve Tübisad'dan Behçet Enverli katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan HP Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Aka, geçtiğimiz yılın HP açısından başarılı geçtiğini belirtti. Ayeri, Türkiye'nin politik ve ekonomik geleceği hakkında iyimser bir tablo çizerken, Araşan Bilgi Teknolojisi'ndeki trendleri anlatarak ana şirket ve bayilerin bu trendlere uyum sağlamak için neler yapması gerektiği üzerinde durdu. Envarlı ise bilgisayar şirketleri arasındaki rekabetin sonuçları konusunda açıklamalarda bulundu. HP'nin iş ortaklarına ve müşterilerine kolaylıklar sağlayan Teknoloji Finans çözümünün de anlatıldığı toplantıda, HP ürünlerinin ve desteğinin satıcılara ve kullanıcılara sunduğu avantajlar anlatıldı.

* Diesel'den yeni yaratıcı modeller
Sınırsız global dünyaya ve makro genç kültüre inanan, girişimci ve yenilikçi markalardan Diesel, Türkiye'de de farklı modelleriyle iddialı. Özgür ve kendi stili olanları, dinamik ve yaratıcı modelleriyle giydirmeyi planlayan Diesel, 80 ülkede 10 bin satış noktasında faaliyette bulunuyor.

* Eminönü'ye taze kan: Akmer Çarşı
Eminönü'nün tarihi dokusu içindeki klasik han kültürüne dayalı alışveriş anlayışı Akmer Çarşı ile kabuk değiştiriyor. Eminönü Bahçekapı'da açılan çok katlı alışveriş merkezi Akmer Çarşı, içinde bulunan yiyecekten giyeceğe, elektroniğe kadar pekçok mağazayla modern bir alışveriş yapma imkanı sağlıyor. Akmer Çarşı, 4200 metrekare kapalı alandan oluşuyor.

* Fethiye'deki Su Kayağı Yarışması Eurosport'ta
Geçtiğimiz ay Fethiye Hillside Beach Club'da düzenlenen ve birbirinden heyecanlı gösterilere sahne olan Hillside 2. Uluslararası Su Kayağı Yarışması 14 Haziran akşamı Eurosport'ta yayınlandı. Alarko-Hillside Kulüpleri yöneticileri, Türkiye için milyonlarca dolara mal olabilecek bir tanıtım faaliyetini sadece bir etkinlikle gerçekleştirmiş olmanın gururunu taşıdıklarını belirttiler.

* TÜSİAD İle KalDer'in Makale Yarışması
TÜSİAD ile KalDer'in 1996'dan bu yana düzenlediği Toplam Kalite Yönetimi Makale Yarışması'na başvuru süresi 25 Haziran'da sona eriyor. "Kriz ve Toplam Kalite Yöntemi" ve "Yaratıcılık ve Toplam Kalite Yönetimi" olmak üzere iki ayrı başlık altında düzenleniyor. Yarışmanın sonucunda başarılı olanlara ödülleri 8. Ulusal Kalite Kongresi'nde dağıtılacak.

* Dole kampanya gelirini Kosova'yla paylaşıyor
Kaliteli ve lezzetli meyvelerle yıllardır Türk sofralarında yer alan Dole, Haziran ayında düzenlediği yeni kampanyası ile elde ettiği gelirin bir bölümünü Kosvalı göçmenlere bağışlıyor. Power FM'in de yayınlarıyla destek verdiği kampanya süresince Dole muz alan her tüketici, Kosovalı mültecilere yardım eli uzatmış olacak.

* Sanal gerçeklik tiyatrosu kuruluyor
SGI, Yunan Kültür Kuruluşu Hellenic World Foundation'ın Yunan tarihini yeniden canlandırmaya yönelik çalışmalarına destek veriyor. Vakıf, Atina'da bulunan 'Hellenic Cosmos' Kültür Merkezi'nde DOME sanal gerçeklik tiyatrosunun kurulması ile 2000'de tamamlanması planlanan, SGI teknolojisiyle desteklenmiş üç aşamalı bir sanal yapılanma programı oluşturdu.

* Detan Maxi ile sorunsuz bir yaz
Detan Maxi'nin İstanbul'daki Çocuk Esirgeme Kurumu ünitelerine yönelik hazırladığı ilaçlama ve temizlik harekatı başladı. Çocuk Esirgeme Kurumu

ünitelerinde ilaçlama ve temizlik haerkatı başlatan Detan Maxi'nin sıvı böcek ilacı, mikrokapsül teknolojisi sayesinde hamam böceği, pire, karınca ve akrep gibi yürüyen haşerelerin vücudunda çözülerek onları yokediyor. İlaç, su bazlı yapısıyla çevreye, evcil hayvanlara, bitkilere ve insanlara zarar vermiyor.

* Aygaz ISO 9002 kalite belgesi aldı
Koç Topluluğu Enerji Grubu şirketlerinden Aygaz, "Kalite Bir Yaşam Tarzıdır" sloganından yola çıkarak başlattığı toplam kalite çalışmalarının meyvesini aldı. Aygaz, geçen yıl başladığı ISO 9002 Kalite Güvence Sistemi Kurma çalışmalarını 11 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak ISO 9002 belgesi aldı. Böylelikle LPG sektöründe ISO 9002 alan ilk şirket unvanını da kazanan Aygaz, enerji sektöründe de bu belgeye hak kazanan sekizinci şirket oldu. Aygaz'a belge kazandıran proje, Marmara Dökmegaz ve Tüplügaz, Satış Yöneticilikleri, Yarımca Dolum Tesisi ile bu birimlerle organik bağı olan tüm merkezleri kapsadı.

* Dedeman Otel'den dev yaz hediyesi
Turizmde çeşitlilik ilkesiyle dört mevsim tatil imkanı sunan Dedeman Otelleri, yaza da yepyeni bir uygulamayla merhaba diyor. Dedeman Otelleri'nde konaklayan 25 yaş altı ve 55 yaş üstü tüm konuklar, iki kişilik odada konaklayıp tek kişi fiyatı ödüyor. Bu uygulamaya dahil olanların yanındakilerin yaşı konusunda ise herhangi bir sınırlama yok. 25/55 yaş promosyonundan yararlanan konukların ekstra harcamalarında da yüzde 15 oranında indirim uygulanıyor. Bu konuda ayrıntılı bilgi için 0 800 211 44 44 numaralı telefon aranabilir.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır