kapat

27.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tatile çıkıyoruz, kamera hazır mı?
Herkesin özellikle de gençlerin heyecanla beklediği yaz geldi. Tatil programları ve vazgeçilmez düğün organizasyonları hızlandı. Herkesin yaz ayları için mutlaka bir planı var. Peki ya anıları yaşatmak için planınız var mı?

Video kameralar buna verilebilecek en iyi cevaplardan birisi. Tabii fotoğraf makineleri de bir seçenek ancak anılarını daha canlı, hareketli, hatta sesli yaşamak isteyenler bir video kameraya ihtiyaç duyacaktır.

Yıllardır elektronik cihaz dendi mi Türkiye'de akla gelen ilk yer Doğubank olurdu. Şimdi her hipermarkette, alışveriş merkezinde mutlaka elektronik eşya satan yerlere rastlıyor ve burada yapılan kampanyalarla her tür ürüne daha rahat sahip olmak mümkün.

Gezdiğimiz mağazalardan elde ettiğimiz izlenimlere göre video kamera için fazla marka çeşidi ortada gözükmüyor. Hatta Sony pazarın büyük bölümünü ele geçirmiş gibi. Fiyatlar 900 marktan başlayıp 3800 marka kadar çıkabiliyor. Fiyatları daha pahalı olanlar dijital kameralar (DCR-TR7000E, DCR-TRV110E). Yani bunlarla çektiğiniz görüntülerin bilgisayardan çıkışını alabiliyor veya televizyon ekranında seyredebiliyorsunuz. Hatta daha önce analog sistemle 8 mm.lik kasetlere kaydettiğiniz görüntüleri de seyretmek mümkün oluyor. Kameraların üzerinde satılan piller genellikle bir saat kadar dayanıyor. Ekstra 4 saatlik pil almak için 125-150 mark arasında para ödemek gerekiyor. 13 saate kadar dayanabilen piller de var. Bunların fiyatları da 300 marka kadar çıkıyor.

Eğer yurtdışına gitme fırsatınız varsa çok daha geniş marka seçeneğine sahipsiniz. Canon, Panasonic, Sharp ve JVC bunlardan bir kaçı. Yurtdışında satılan modellerin çoğu artık dijital çünkü en yeni teknoloji bu. Bir başka trend ise artık çekim yaparken gözünüzü vizöre dayamak zorunda kalmayışınız. Yeni modellerin hepsi görüntü çekimi için küçük bir monitöre sahip. İşte size hem Türkiye hem de yurtdışındaki modellerden bir kaçı...

Sharp Vl-PD1H

Fiyatı: 850 pound

Pil ömrü: 140 dk.

Panasonic NV-DS77

Fiyatı: 1200 pound

Pil ömrü: 75 dk.

Canon MV-100

Fiyatı: 700 pound

Pil ömrü: 50 dk.

YERLİ PİYASA

DCR-TR7000E

Fiyatı: 442 milyon lira

DCR-TRV110E

Fiyatı: 837 milyon


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır