kapat

27.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Neden başarısız olunur?
İnsanlar neden başarısız olur? 31 maddelik bu listede, deneyip başarısız olan herkesin hayatından bir bölüm yer alıyor.

İnsanların ulaşabilecekleri en büyük erdemlerden biri, hatalarından ders almalarıdır. Ancak bir hatadan ders alabilmek için gereken şey, hatanın nedenini bulabilmektir. İşte geçenlerde yayınlanan bir araştırma, insanların yaşamlarındaki başarısızlıklarının 31 nedenini ortaya koyuyor. Bu 31 en önemli başarısızlık nedeni içinde, deneyip başarısız olan herkes için geçerli olan hayat trajedisinin tanımları bulunuyor.

1) Kötü kalıtımsal geçmiş: Bu durumda yapacak bir şey yoktur.

2) Amaç eksikliği: Hedefledikleri kesin bir amacı olmayanlar için başarı ümidi yoktur.

3) Sıradanlığın üzerine çıkma hırsı yetersizliği: Hayatta ilerlemeyi bile istemeyecek kadar ilgisiz olanlara önerilebilecek bir şey yoktur.

4) Yetersiz eğitim: En eğitimli kişiler, kendilerini eğiten kişilerdir. Bir insanı eğitimli yapmak için üniversite derecesinden çok daha fazlası gerekir. Eğitim fazla bilgiden değil, etkin ve ısrarlı bir şekilde uygulanan bilgiden oluşmaktadır.

5) Disiplin yetersizliği: Disiplin kendi kendini kontrol ile gelir. BU da demektir ki, insan bütün olumsuz özelliklerini kontrol etmeyi bilmelidir. Aynanın karşısına geçerek en iyi arkadaşınızı ve en kötü düşmanınızı aynı anda görebilirsiniz.

6) Sağlığın kötü olması: Bu durumda çalışmak için sağlığın düzelmesini beklemek gerekir. Aksi taktirde iyiyi yapmak isterken kötüye daha yakın olursunuz.

7) Çocukluktaki elverişsiz çevre etkileri: Bazen gerçekten kötü etkiler bırakabilir. Ama aşılması için bir psikiyatristin desteği faydalı olur.

8) Erteleme: En yaygın başarısızlık nedenlerinden biridir. Erteleme isteği bütün insanların gölgesinde durup kişinin başarı şansını engellemek için beklemektedir. Çoğumuz önemli bir şeyi yapmak için "doğru zamanı" bekliyoruzdur. Aman beklemeyin; çünkü zaman hiç "doğru" olmayacaktır. Bulunduğunuz yerden başlayın ve elinizin altında hangi araç varsa onunla çalışın. Unutmayın, yol boyunca daha iyi araçlar bulursunuz.

9) Israr etmeme: Çoğumuz başladığımız her şeyde iyi başlayıcılar, ama kötü tamamlayıcılarızdır. Israrcılığı parolası haline getiren bir insan, "eski dostu" olan başarısızlığın sonunda yorulup uzaklaştığını görür. Başarısızlık, ısrarcılıkla başa çıkamaz.

10) Olumsuz kişilik: Olumsuz kişiliği ile diğerlerinin nefretini kazanan kişi için hiçbir başarı umudu yoktur.

11) Cinsel isteğin kontrol edilememesi: Bu enerji insanları harekete sürükleyen en güçlü uyarandır. Heyecanların en güçlüsü olduğu için dönüştürme yoluyla kontrol edilmeli ve başka kanallara yöneltilmelidir.

12) Kontrolsüz arzu: Karşılığı olmayan bir konuda kontrolsüz olarak duyulan arzu ve hırs, insana yanlış yaptırır.

13) İyi belirlenmiş karar gücü eksikliği: Başarıya ulaşan insanlar bir an önce karar verir. Ancak kararlarını değiştirecek olurlarsa bunu çok yavaş yaparlar.

14) Temel korkular: İnsanın güncel hayatta karşısına çıkan altı temel korkudan biri ya da daha fazlası, başarısızlığın anahtarıdır.

15) Evlilikte yanlış eş seçimi: Başarısız bir özel hayat, ister istemez iş hayatını da etkiler.

16) Aşırı tedbirli olmak: Riske girmeyen insanlar, genellikle diğerlerinin seçiminden arta kalanla yetinmek zorunda kalırlar. Aşırı tedbir de tedbirsizlik kadar kötüdür. Her ikisi de uzak durulması gereken aşırılıklardır. Hayatın kendisi şans ögeleriyle doludur.

17) İş hayatında yanlış ortak seçimi: En çok yakın bağlantılar kurduğumuz kişileri taklit ederiz. Bu nedenle taklit etmeye değecek birini seçmek

daha doğru olur.

18) Batıl inanç ve önyargı: Bir tür korkudur. Ayrıca cahillik işaretidir. Başarılı insanlar açık fikirlidir ve hiçbir şeyden korkmazlar.

19) Yanlış iş seçimi: Kendine uygun olmayan ya da sevmediği bir işi yapan insan için başarı sadece rüyalarındadır.

20) Çaba yoğunluğu eksikliği: Bir amaç sadece uğrunda çabalayanlar için başarı getirir.

21) Rastgele harcama alışkanlığı: Savurgan insan başarılı olamaz. Çünkü daima yoksulluk korkusuyla yaşarlar. Kişisel hizmet pazarlamasındaki bankadaki para insana cesaret verir.

22) İster eksikliği: İsteği olmayan kişi ikna edici olamaz.

23) Hoşgörüsüzlük: Hoşgörüsüzlük, insanın artık bilgi almayı bıraktığını gösterir. En zararlı şekilleri, dinsel, ırksal ve siyasal fikir farklılıklarına karşı gösterilenidir.

24) Ölçülü olmama: En yıkıcı aşırıya kaçma şekilleri yeme, içme ve cinsel faaliyetlerle ilgili olanıdır. Bunların herhangi birinde ölçüsüzlük başarı için ölümcüldür.

25) İşbirliği yapma yetersizliği: Takım çalışmasını bilmeyen ve işini paylaşamayanlar için başarısızlık tanıdık hale gelir.

26) Çaba göstermeden elde edilen güç: Çabuk zenginlik, yoksulluktan çok daha tehlikelidir.

27) Kasıtlı sahtekârlık: Unutmamak gerekir ki, yalancının mumu yatsıya kadar yanar. "Al takke ver külah" mantığının sökmediği yerde demir parmaklıklar başlar.

28) Kendini beğenme ve kibir: "Ben en iyiyim" diyen kişi için başarı ancak Kaf Dağı'nın ardındadır. Ve ona orayı kendisinden daha iyi bir bilenden başkası gösteremez.

29) Düşünmek yerine tahmin etmek: Rakamlar bazen insan zekasının çok ötesindedir. "Bu böyle olur" değil, "Bunu böyle yaptığım taktirde bunu elde ederim" diye düşünmek gerekir.

30) Sermaye yetersizliği: Hatalarını örten, işlerinde kendilerini taşıyacak yeterli sermayeye sahip olmayanlar için başarısızlık yaygındır.

31) Diğer: Bu listeye, yukardakilere dahil olmayan bir başarısızlık nedenini siz ekleyin...


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır