kapat

11.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


Üsküdar Mal Müdürü, öde şu öğretmenlerin paralarını...

20-21 Şubat tarihlerinde birçok İstanbul'lunun dinlenmeye, birçoğunun da pikniğe gittiği, bazılarının ise 5 yıldızlı otellerde five o'clock çaylarına ve kokteylerine katıldığı Cumartesi-Pazar günü, Açık Lise Sınavları'nda gözcülük görevini yerine getiren öğretmenler hala ödeneklerini alamadılar.

Ha bugün ha yarın derken aradan tam 4 ay geçti. Bu görevi yapan öğretmenlerimiz bekliyor. Kimbilir daha ne kadar bekleyecekler. Sorduklarında "Ödenek yok..." deniliyormuş. Halbuki Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi madde 12'de, öğretmenlere ödenecek sınav görevi ücreti konusundaki yazı çok açık seçiktir.

Sanıyorum konu ve ödemeler Üsküdar Mal Müdürlüğü'nde takılıp, kalmış. Sevgili Üsküdar Mal Müdürü, adını-sanını bilmediğimden isminle hitap edemediğim için kusuruma bakma. Ama iyisi mi sen şu gariban öğretmenlerin alacaklarını ödeyiver de, dilimize sakız olmaktan kurtul. Zira bu durumda birçok öğretmen var. Akmasa damlar misali, üç-beş kuruş haklarını alıp, bir takım ihtiyaçlarını karşılama isteklerini de çok görme... Haydi göreyim seni.

Çanakkale Devlet Hastanesi Başkahekimi, çok dikkatli ol!...
Gerçi bu yaz günü kış aylarından bahsetmek biraz tuhaf gelecek ama ben de Nasreddin Hoca misali, bir önceki olaylardan ibret alınması için bu konuya temas ediyorum.

Geçen kış hastanenin durumu yürekler acısıydı. Biliyorsun, hastane odaları buz gibiydi. Hatta hastasını yatıracak olanlara, elektrik sobalarınızı da getirin diyordunuz. Çoğu hasta hastaneye yattıktan sonra üşütüp, bronşit olmuştu. Yok kalorifer kazanı patlamış, yok elektrikler kesikmiş, falan filan...

Ben anlamam arkadaş, önlemini şimdiden al ve önümüzdeki kış bu hastanede kalorifer problemi, böcek problemi, pislik gibi problemlerle halkın karşısına çıkma. İşte ben seni testiyi kırmadan önce uyarıyorum. Zira testi kırıldıktan sonra yapacak birşey kalmaz. Eğer bu önlemleri şimdiden almazsan benden çekeceğin var...

Şu korsan otobüslerin peşini bırakmayacağım
Ne yapalım sizler yolcu, bizler hancı misali, uğraşıp, duruyoruz. İşte karşınızda yolcu otobüslerinin rezalet durumu... Bunlarla kim uğraşacak, bunları kim denetleyecek, kim intizama sokacak Allah bilir. Tabii bu arada işini ciddiyetle götüren firmalara bir diyeceğim yok. Ama şu korsan otobüsler millete illallah dedirtiyor.

İşte size örnek olarak Esenler Otogarı'nı gösterebilirim. Büyük törenlerle açıldı ve siyasilerimizin önemli bir yatırım kaynağı oldu. Pekiyi şimdi ne halde derseniz, anlatayım; Eskiden burada korsan otobüsler sadece bayram günleri meydana çıkardı. Geçici olarak iş görürlerdi. Ama şimdi sanki diğer firmaların rakipleriymiş gibi, artık asaletlerini ilan ettiler. Bunun önüne geçmek isteyen bir görevli varsa, bana müracaat etsin, kendilerine detaylı bilgi vereyim. Zira vatandaş çok eziyet çekiyor.

KEMİK İLİĞİ BANKASI İÇİN 1 MİLYONUNUZU YATIRDINIZ MI?...

Yazarlar sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır