kapat

05.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türbanlı meclis üyeleri pes etti
Gebze Belediye Meclisi'nin, olaylı geçen ilk toplantısına türbanla katılan FP'li bayan üyeler Emine Meydan ve Rabia Suluk, üyelikten istifa ettiler.

Meclis'in ikinci toplantısında, Emine Meydan ve Rabia Suluk'un posta ile gönderdikleri istifa mektupları okunarak, oylamaya sunuldu. Meydan'ın, "ailevi nedenlerden dolayı", Suluk'un da, "gördüğü lüzum üzerine" verdikleri istifalar kabul edildi. Belediye Meclisi'nin ikinci oturumu, olaylı ilk toplantının aksine, sakin bir ortamda gerçekleşti. İlk toplantıda yaşanan "İstiklal Marşı krizi" nedeniyle zor durumda kalan FP'li Başkan Ahmet Penbegüllü, oturumu bu kez İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla açtı.

Aynı gerginlik Gemlik Belediyesi'nin ilk Meclis Toplantısı'nda da aynı geginlik yaşandı. ANAP ve MHP'li üyelerin katılmadığı FP, CHP ve DSP'li üyelerin de hazır bulunduğu Meclis toplantısının gündemi ağırlıklı olarak FP'nin türbanlı iki üyesiydi. FP'nin türbanlı üyeleri İnci Özsabuncu ve Ümmühan Yıldız, yoğun eleştiriler üzerine önce meclis katipliğinden istifa etmek zorunda kaldılar. Ardından CHP'li üyeler, Danıştay Başkanı'nın türbanla ilgili son kararını hatırlatıp, Özsabuncu ve Yıldız'ın üyeliklerinin düşürülmesi yönünde önerge verince oturum bir anda gerginleşti. CHP'nin önergesini yanıtlayan FP'li Belediye Başkanı Mehmet Turgut, meclis yönetmeliklerinde kılık kıyafetle ilgili bir hükmün bulunmadığını iddia ederek, önergeyi işleme koymadığını açıkladı. Başkan Turgut'un tutumunu protesto eden DSP'li üyeler meclis salonunun terk ederken, oturumu izleyen Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri de Belediye Başkanı'na "Ata'nın devrim ve ilkelerinin çiğnenmesine izin vermeyeceğiz" şeklinde bağırdılar.

Oturuma verilen aradan sonra da eleştirilere hedef olan Özsabuncu ve Yıldız, kısa bir açıklama yaptılar. Türkiye genelinde türbanla ilgili dayatmacı tutumun Gemlik'te de sürdüğünü ileri süren iki meclis üyesi, "Meclis üyeliklerinden de istifa ediyoruz" dedi.

İzmit'te toplantı yapılamadı
İzmit Saraybahçe Belediye Meclisi Toplantısı'nda, FP'li üye Nurdan Kolaylı'nın türbanla oturuma katılması üzerine, CHP ve DSP grupları Meclis Başkanlığı'na birer önerge vererek, "Kolaylı'nın türbanla toplantıya katılamayacağını" belirttiler. Söz alan FP'li Hüseyin Kanca, türbanın, belediye hizmetleri için engel teşkil etmeyeceğini söyledi. Meclis Başkanı Hikmet Erenkaya, Kolaylı'nın dışarı çıkmaması üzerine oturumu kapattı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır