kapat

05.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Daima Sophia
64 yaşında ama tüm dünyaya Akdeniz dişisinin üstünlüğünü kabul ettirdi. O 60'dan sonra da bir hayat olduğunun, menapozda da cinsi cazibe sahibi olunabileceğinin kanıtı.

Sophia Loren geçen çarşamba günü Amerika'da, "Council of Fashion Designers of America-Amerikan Moda Tasarımcıları Konseyi" tarafından "yaşamboyu cazibe ve zarafet" için özel olarak ödüllendirildi. Böylece Amerika'nın zarafet ve cazibe uzmanları, bu geçkinlik nedir bilmeyen İtalyan güzelinin nezdinde, Akdeniz dişiliğinin yüzyılın sonuna damgasını vurduğunu teslim etmiş oldular.

Gerçekten de, son zamanlarda her yerde bir Sophia Loren furyası esiyor. Yukarıda sözü edilen ödülün yanısıra, Amerikan Harper's Bazaar dergisinin belirlediği bir jüri de, Sophia Loren'i 'yüzyılın en seksi kadını' ilan etti. Son olarak milyon tirajlı Amerikan People dergisi onu kapak sayfalarına konuk etti... Bu son Oscar töreninden beri böyle sürüp gidiyor. O gece Sophia, 'En İyi Yabancı Film Oscarı'nı takdim etmek üzere oradaydı. Ama gecenin yıldızı oldu. Bugüne kadar hiç bir estetik ameliyat olmadığına yemin eden Sophia Loren'in 64 yaşı güzelliği, zerafet ve cazibesi karşısında insanlar bir 'mucize' karşısındaymış gibi davranıyordu.

İşin sırrı yok ki
Sophia Loren'in sırrı ne peki? Allah vergisi, klasik heykellere özgü vücut biçimini ve sonsuz albenili orantılarını bugüne kadar korumayı nasıl başarabildi. Gözlerinin başdöndürücü duble kahvesi, nasıl hâlâ o kadar derin ve ışıltılı olabiliyor? Kendisine sorulduğunda, "Canını fazla sıkmamak ve bol bol egzersiz yapmak" diyor. Loren güne genellikle saat sabah 5'te başlıyor, akşam 8'de yatıyor. Saçlarını her gün bebe şampuanıyla yıkıyor. Makyajını, manikürünü kendi yapıyor. Makyaj malzemelerini bir makyöz arkadaşının seçtiği karışımlar. Özel olarak göz çevresi için A vitamini içeren basit bir krem ve yüz losyonu olarak da gül suyu kullanıyor. Günde 1 saat yürüyüş ve 45 dakika esneme hareketleri yapıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır