kapat

POLITIKA
POLIS
EKONOMI
MAGAZIN
DIS HABER
SPOR
ARKA KAPAK
YAZARLAR
BIZIM CITY
SIZINKILER
SARI SAYFALAR
YANSIYAYIM
ARSIV
TURKCE
Latin 5
MacRoman
TemelASCII
FONTLAR

SABAH GAZETESIHAVA DURUMUBORSA-DOVIZYORE

PERŞEMBE 15 NİSAN 1999

Güvercinin kanat sesleri
Görülen o ki 3 gün sonra yapılacak seçimden Ecevit'in partisi DSP birinci olarak çıkacak.Taraflı tarafsız bütün kamuoyu yoklamalarının birleştiği bir tek nokta var, o da; DSP'nin birinciliği.. İkincilik için ise iki partinin adı geçiyor: Fazilet Partisi ve ANAP.İkincilikte az da olsa önde görünen parti Fazilet. Ancak kamuoyu araştırma sonuçlarına göre ANAP büyük şehirlerde eski oyunu muhafaza ederse, Fazilet'i yakalayıp seçimden ikinci parti olarak çıkabilir. Anketler ilk üç partiyi DSP-Fazilet-ANAP veya DSP-ANAP-Fazilet olarak sıralarken, DYP, CHP ve MHP'nin de Meclis'te temsil edilecek partiler olabileceğini gösteriyor. Dördüncülük için DYP şu anda önde görülse de, bu partiden alacağı oyları artırması halinde MHP'nin Çiller'i beşinci parti konumuna itmesi de ihtimal dışı görülmüyor.

Katledip suçu NATO'ya attılar
Sırplar dün akşam NATO uçaklarının bir askeri konvoya karşı düzenlediği füze saldırısından sonra akıl almaz bir alçaklık yaptı. Saldırının intikamını almak için yakındaki bir mülteci konvoyunu bombalayan Sırplar, "NATO, Arnavut sivilleri bombaladı, 75 ölü var" diye açıklama yaptı.


"Ne başımı açarım, ne de istifa ederim"
Fazilet, listelerine 17 kadın aday koydu. 8'i türbanlı. En az 2'si seçilecek sırada. İşte bu ikiliden biri olan İstanbul Birinci Bölge 4'üncü sıra adayı Merve Sefa Kavakçı, "Baskı bile gelse Meclis'te türbanımı çıkarmam" diyor.

Sahte oya baskın
ÖDP İstanbul İl Teşkilatı'nın ihbarı üzerine polis Zeytinburnu'nda iki matbaaya baskın yaptı ve 20 bin sahte seçim sonuç tablosu ile sahte oy pusulası buldu.


Katili 13 yıl sonra buldular
Kanada polisi, 1986 yılında tecavüze uğradıktan sonra öldürülen 11 yaşındaki Alison Parrott'un katilini, 7 yılda 10 bin kişiye DNA testi yaparak yakaladı.

Havaalanında radyasyon
İstanbul Atatürk Havalimanı dün inanılmaz bir radyasyon tehlikesi yaşadı. Lufthansa Havayolları'nın getirdiği İyot-131 maddesi içeren paket uçaktan indirilirken düştü.


68'lilerin savaşı
68'liler kuşağından Vietnam karşıtı sloganlarla yetişen liderler Kosova'da savaşa yeşil ışık yaktı. Bir zamanın Çiçek Çocukları, Vietnam Savaşı karşıtları şimdi Kosova'da belki de tüm dünyaya sıçrayabilecek bir savaşa girişti.


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr