|
|
|
|
CeBIT Bilişim Eurasia'da buluşalım
Dünya CeBIT Bilişim Eurasia'yı izleyecek Avrasya'nın en büyük iş platformu olarak tanımlanan CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl 31 Ağustos - 5 Eylül tarihlerinde İstanbul Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Hannover'den sonra CeBIT halkasının dünya üzerindeki en büyüğü sayılan CeBIT Eurasia, doğu ve batının geçiş noktasındaki konumu ile dünyanın dört bir yanından gelen şirketler için teknolojinin ve ticaretin buluşma noktası özelliğini taşıyor. CeBIT zinciri içinde ABD üçüncü sırada, Avustralya dördüncü ve dünyanın dikkatle izlediği Çin ise beşinci sırada yer alıyor.
Bu yıl 13'üncüsü yapılacak CeBIT Bilişim Eurasia, toplam 7 salonda 55 bin metrekare üzerine kurulacak. Fuara 65 ülkeden ziyaretçi, 22 ülke ve bölgeden 800 katılımcı bekleniyor. Katılımcı ülke ve bölgeler arasında ABD, Almanya, Çin, Fransa, Hong Kong, Kore, Tayvan, İngiltere gibi teknolojinin liderleri bulunuyor. CeBIT Bilişim Eurasia'da lojistikten sağlığa, tekstilden kimyaya, imalattan otomotive kadar pek çok sektör için üretilen çözümler ziyaretçi ve katılımcılarla buluşacak. Fuar, geçen yıl 64 ülkeden toplam 163 bin 724 ziyaretçiye ve 19 ülkeden 68 uluslararası şirkete ev sahipliği yapmıştı. "Gelecek Parkı" kurulacak Avrasya'nın en önemli ticaret buluşması CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl da Türkiye'nin geleceğine ışık tutacak üç tematik bölüme ev sahipliği yapacak. Üniversite - sanayi işbirliğinin somut örneğinin görüleceği " Gelecek Parkı - Future Parc" tematik bölümü üçüncü kez düzenlenecek. Bu bölümde TÜBİTAK'ın desteğiyle 30'un üzerinde üniversitenin bilişimi kullanarak geleştirdiği projeler sergilenecek. 2002 yılında TÜBİTAK öncülüğünde beş üniversite ile başlayan Gelecek Parkı, 2003 yılında 12 üniversiteye ait 140'ı aşkın projenin sergilendiği bir platform haline gelmişti. Gelecek Parkı, sanayinin yatırım ve zaman isteyen Ar-Ge planlarını, üniversitelerin nitelikli beyin gücü ve akademik tecrübeleriyle bir araya getirerek son derece önemli bir misyonu üstleniyor. Gelecek Parkı'na ayrılan forum alanında, üniversiteler geliştirdikleri projeleri sanayici ve işadamlarıyla paylaşacaklar. Bunun yanı sıra TİDEB (Teknoloji İzleme ve Değerlendirme Başkanlığı), TTGV (Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı) ve KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) gibi kurumlar, KOBİ'lere (küçük ve orta boy işletmeler) bilişim yatırımlarının nasıl fonlanacağını anlatacaklar. "Kamu" bilişime yatırım yapıyor "Kamu Sektörü" tematik bölümü de bu yıl üçüncü kez ziyaretçi ve katılımcılarla buluşacak. Bu bölümde merkezi ve yerel idareler, geliştirdikleri elektronik projeleri, edevlet ve e-belediye uygulamalarını sergileyecekler. " Kamu Sektörü" bölümü geçtiğimiz iki yılda 34 kamu kurum ve kuruluşunun katılımı ile dikkatleri 'e-devlet' kavramı üzerine çekmişti. Sunumlarda iş ve evrak takibini elektronik ortamda yapabilmenin sağladığı avantajlar uygulamalı olarak anlatılmıştı. Bu sene de " Kamu Sektörü" tematik bölümünde, e-devlet uygulamaları ve yerel yönetimlerin kilit noktası e-belediye uygulamalarının yanı sıra, e-dönüşüm projelerine yönelik çözüm üreten özel sektör kuruluşları ve tüm dünyada hayata geçirilmiş örnek uygulamalar yer alacak.
Türkiye'deki teknoloji üretimini teşvik etmeyi amaçlayan " Türkiye'den Küreye" bölümünde, üretilen katma değerli ürün ve hizmetler sergilenecek. Bu şekilde Türkiye'de teknoloji üretildiğinin bir kez daha altının çizilmesi hedefleniyor. Geçen yıl 600 meterekare KOSGEB desteği alan Türkiye'den Küre'ye bölümünde 44 şirket ürün ve hizmetlerini sergilenmişti. Bu yıl KOSGEB'in desteğini bin 500 metrekareye çıkardığı tematik bölümde, uluslararası pazarlara açılmayı hedefleyen 60'ın üzerinde Türk şirketi yer alacak. ABD onaylı ilk ve tek fuar CeBIT Bilişim Eurasia, ABD Ticaret Bakanlığı tarafından onay verilen ilk Türk fuarı olma özelliğini taşıyor. Bu onay, fuarın Amerikalı işadamları için verimli olacağının resmi olarak kabul edilmesi anlamını taşıyor. Ancak esas önemli olan, ABD Ticaret Bakanlığı mensuplarının ve müsteşarlıklarının bu fuarı başka herhangi bir onay almadan destekleyebilecek olmaları. CeBIT Bilişim Eurasia, Avrupa ve Asya'da bulunan ABD Ticaret Bakanlığı ofislerinin çalışmaları ve desteğiyle yabancı delegasyonları ağırlayacak. ABD'li olmayan işadamları, ABD Ticaret Bakanlığı ofisleri tarafından Cebit Bilişim Eurasia'ya davet edilecek. Geçen yıl ABD'li işadamlarının ve şirketlerin yoğun katılımı dikkat çekmişti. Bu yıl, ticaret bakanlığı onayıyla birlikte ABD'li katılımcı sayısının daha da artacağı bekleniyor. Her mesaja bir randevu Her yıl farklı projelerle zenginleşen CeBIT Bilişim Eurasia, yeni bir uygulamayla, profesyonel ziyaretçi ile teknolojiye yön veren katılımcıların SMS'e (kısa mesaj) dayalı akıllı sistem aracılığıyla buluşmalarını sağlayacak. 5 Ağustos'ta devreye giren uygulama sayesinde profesyonel ziyaretçiler, ilgilerini çeken konularda çözüm sunan şirket yetkilileriyle önceden randevulaşabiliyor. Bu uygulamadan yararlanmak için, www.cebitbilisim.com adresinde, " Her mesaja bir randevu" bölümündeki kod numaralarından, bilgi almak istediğinizi belirleyip, bu numarayı cep telefonundan 0532.752 33 00'a gönderilmesi yeterli oluyor.
|
|
|
|
|