a. Doğan Grubu: Türkiye'nin en büyük medya grubudur. Başvuruda bulunan tüm dergi, gazete ve televizyonları akreditedir. 1 Ocak 2006 tarihi itibariyle Doğan Grubu'na ait günlük gazetelerin toplam tirajı 1 milyon 800 bini aşmaktadır. Bu rakam Türkiye'nin toplam tirajının %40'ının oluşturmaktadır.
Grubun sahibi Aydın Doğan, Sanayici iş adamı olarak tanınmaktadır. Türkiye Gazete Sahipleri Birliği ve TÜSİAD üyesidir. 1979'da Milliyet gazetesini satın alarak medya sektörüne girmiştir. 1994'te Hürriyet gazetesini satın almıştır. 1999 yılında T.C. Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilmiştir. Son yıllarda kamuoyunda tartışılan ticaret-siyaset-medya ilişkilerinin odak noktasında bulunmaktadır. Ocak 2006'da Doğan Yayın Holding'in %5'ini, 5 Ocak 2006 tarihinde yapılan ihaleyle Morgan Stanley satın almıştır. Söz konusu ortaklık, 8 televizyon kanalı, 8 gazete ve 40'a yakın dergiyi kapsamaktadır. Grubun bünyesinde Hürriyet, Milliyet, Posta, Radikal, Gözcü, Referans, Turkish Daily News, Fanatik gazeteleri; Kanal D, CNNTürk, Star TV, İstanbul TV, Sineklasik TV, Yeşilçam TV, Dizi TV, Metro TV televizyon kanalları ve Tempo, Ekonomist, Atlas, Kapital, Art Dekor, Pcnet, Oto Show, Capital, Elele, Hafta Sonu, Elle, Ailem ve Ben, Lezzet, Focus, Güncel Hukuk dergileri bulunmaktadır.
(1) Posta Gazetesi: Türkiye'nin tirajı en yüksek gazetesidir. Aylık ortalama tirajı 22.000.000 civarındadır. Gazetede 1 Ocak 2006- 30 Eylül 2006 tarihleri arasında 65 olumlu, 22 olumsuz haber ve yorum yayımlanmıştır. Radikal çıkışları olmayan bir gazetedir. Doğan Grubu'nun magazin ağırlığı en fazla olan gazetesidir.
Gazetenin köşe yazarı sayısı da oldukça azdır. Gazetenin en önemli yazarı olan Mehmet Ali Birand'ın askerin siyasete olan müdahalesinden ve askeri harekatlardan rahatsızlık duyduğu; 28 Şubat sürecinde andıç olayı ile gündeme geldiği bilinmekle birlikte, gazetenin çok okunması nedeniyle yer alan olumlu haber ve yorumların kamuoyunu yönlendirici bir etkisi olmaktadır. Gazetenin diğer yazarları Güler Kazmacı, Yazgülü Aldoğan ve Hakan Çelik'in TSK yanlısı bir tutum sergiledikleri gözlenmektedir. Daha önce akredite olmayan D.B. Tercüman gibi muhafazakar gazetelerde yazan deneyimli gazeteci Rauf Tamer'in zaman zaman TSK aleyhtarı eleştirilerini dile getirmesine karşın, şehitler konusunda olumlu köşe yazıları yazdığı gözlenmektedir. Tamer'in okuyucu kitlesini beraberinde sürükleyen bir yazar olduğundan hareketle, gazetenin akreditasyonun devamının bazı muhafazakar kesimlerin TSK'ya olan tutumunu olumlu yönde etkileyebileceği sonucuna varılabilir.
Değerlendirme: Gazetenin hem en çok okunan gazete olması, hem de marjinal yönelimlerden uzak, liberal-çoğulcu bir anlayış benimsemesi nedeniyle TSK'nın mesajlarını kamuoyuna iletmede önemli bir aracı olacağı, bu bağlamda akreditasyonunun devamının uygun olacağı değerlendirilmektedir.
(2) Hürriyet Gazetesi: Ana damar medyanın en bilinen, köklü gazetelerinden biridir. Liberal-çoğulcu bir yayıncılık anlayışına sahiptir. Gazetede 1 Ocak 2006- 30 Eylül 2006 tarihleri arasında 195 olumlu, 46 olumsuz haber ve yorum yayımlanmıştır. Askeri konularda genellikle, ilk olarak haber yapan gazete unvanına sahiptir. TSK'ya yönelik genel tutumunun olumlu olduğu bilinmektedir. Gazetenin aylık tirajı ortalama 20.000.000 civarındadır. Kamuoyunu yönlendirici bir etkisi olan gazete, "Türk Basını'nın amiral gemisi" olarak anılmaktadır.
Gazetede TSK ile ilgili büyük etki yaratan iki olumsuz haber yayımlanmıştır:
10 Mart 2004 tarihinde, Sabiha Gökçen'in Ermeni asıllı olduğu iddiası ve 2nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan kaymakamlıklara gönderilen genelgede kamuoyunda "sosyetik fişleme" olarak yer alan etnik, dini, marjinal ve diğer gruplara üye olan şahısların isimlerinin belirlenmesinin istenmesi haberini Necdet Açan imzasıyla yayımlanmıştır.
10 Ekim 2004 Sebati Karakurt imzasıyla Kandil Dağı'nda PKK'yı sempatik gösterecek şekilde yapılan haber, Türk kamuoyunda büyük tepki çekmiştir.
Gazetenin yazarlarından Cüneyt Ülsever ve Hadi Uluengin'in askeri harekatlara karşı oldukları bilinmektedir. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ile köşe yazarlarından Özdemir İnce, Fatih Çekirge, Bekir Coşkun, Mehmet Y. Yılmaz'ın genel tutumunun TSK lehinde olduğu bilinmektedir. Emin Çölaşan ise eski Genelkurmay Başkanı (E) Org. Hilmi ÖZKÖK döneminde olumsuz eleştirilere yer vermekle birlikte, genel olarak TSK yanlısı olarak tanınan bir yazardır.
Değerlendirme: Gazetenin geleneksel yayın politikasının dengeli ve nesnel olduğu, akreditasyon durumunun uygun olacağı değerlendirilmektedir.
Genelkurmay'da köstebek kuşkusu Genelkurmay'ın gazeteciler için değerlendirme raporu hazırladığının ortaya çıkması Ankara'da "ikinci andıç depremine" neden oldu. Soruşturma başlatan Genelkurmay'da, "köstebek" kuşkusu...devamı
Karargahtan çalındı Utah'tan sızdırıldı Tartışma yaratan 'Medya Andıç'ı konusunda Genelkurmay'daki adli soruşturmayı tamamlayan askeri başsavcılık andıçın siyasi amaçlarla 12 Ekim 2006'da çalındığı ve ABD'nin Utah eyaletinden...devamı
'Andıç raporu iç değerlendirme' CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay tarafından hazırlandığı belirtilen "basın yayın organları hakkında değerlendirme raporu''nun bir iç değerlendirme raporu olduğunun anlaşıldığını...devamı
Andıç haberini yazan gazeteci Şık tepkili Genelkurmay'ın andıcın siyasi amaçlarla sızdırıldığı yönündeki değerlendirmesine, andıcı ortaya çıkaran gazeteci Ahmet Şık'tan tepki geldi. Şık, SABAH'a şu açıklamayı yaptı: "Ben bu konuya...devamı