c. ASAM (Stratejik Analiz): Genellikle emekli askeri personel ve dış işleri mensupları ile uluslararası ilişkiler formasyonuna sahip bir yazar kadrosuna sahip olan akademik bir dergidir. Genel yayın politikasının siyasi değil, nesnel ve bilimsel olduğu gözlenmektedir.
Değerlendirme: Uluslararası ilişkiler alanında iddialı bir dergi olan Stratejik Analiz'in akreditasyonunun devamının uygun olacağı değerlendirilmektedir.
ç. MSI: Savunma sanayiindeki gelişmelere yer veren derginin nesnel bir yayın politikasına sahip olduğu, aşırlıklardan uzak bilimsel temelli haber ve yorumlara yer verdikleri gözlenmektedir.
Değerlendirme: Savunma alanında bir alternatif niteliği taşıyan derginin akreditasyonunun devamının uygun olacağı değerlendirilmektedir.
d. Savunma ve Havacılık: Derginin akademik temelli ve savuma ile ilgili teknik haber ve yorumlara yer verdiği bilinmektedir. Derginin yazar kadrosunda yer alan Bora Kutluhan emekli TSK mensubudur.
Değerlendirme: Savunma ve Havacılık dergisinin savunma teknolojileri konusunda Türkiye'de öncü ve köklü bir dergi olduğu bilinmekte, akreditasyon durumunun devamının uygun olacağı değerlendirilmektedir.
e. Nokta: Mart 2006 tarihinden bu yana yayımlanmayan Nokta dergisinin yapılanma sürecine girdiği ve kısa bir süre sonra habercilik odaklı, köklü yayın politikasına uygun bir şekilde yeniden yayımlanacağı tahmin edilmektedir.
Değerlendirme: 1980 sonrası yayımlanan haber dergilerinin ilki ve en köklüsü olarak bilinen derginin akreditasyonunun devamının uygun olacağı değerlendirilmektedir.
f. Tempo: Doğan Grubunun dergilerinden Tempo'nun ana damar bir yayıncılık çizgisi izlediği, zaman zaman radikal haberlere yer vermekle birlikte etkin bir dergi olduğu gözlenmektedir.
Değerlendirme: Resmi olmamakla birlikte en çok satan haftalık haber dergisi olarak kabul edilen derginin akreditayonunun devamının uygun olacağı değerlendirilmektedir.
g. Müdafaa-i Hukuk: Derginin yazar kadrosunda (E) Org. Necati Özgen'in yer aldığı, derginin TSK'nın hassasiyetlerine karşı duyarlı bir yayın politikası izlediği gözlenmektedir.
Değerlendirme: Bahsi geçen dergilerin akreditasyon durumlarının devamının uygun olacağı değerlendirilmektedir.
h. Defence Turkey: 19 Haziran 2006 tarihli akreditasyon başvurusuna istinaden yapılan inceleme neticesinde henüz yayımlanmış bir sayısı bulunmayan derginin talebinin yayına başlamasından sonra değerlendirilmesi uygun görülmüştür. İlk sayısı 12 Ekim 2006'da yayınlanan derginin akreditasyon talebine verilecek cevaba esas Karargah görüşü oluşturma çalışmaları devam etmektedir.
3. Ajanslar a. Anadolu Ajansı: Türkiye'nin en eski ve köklü, resmi haber ajansı olan Anadolu Ajansı'nın hükümet karşıtı haberleri görmezden geldiğine dair iddialar yayımlanmaktadır. Şubat 2006 tarihinde Anadolu Ajansı'nın Başbakan Erdoğan'la çiftçinin Mersin'deki tartışmasını haber yapmaması eleştirilere neden olmuştur. Aynı tarihte CHP Milletvekili Berhan Şimşek ajansın hükümetin aleyhine olabilecek haberleri ayıkladığı iddiasıyla soru önergesi vermiştir. Ajansın TSK ile ilgili haberleri nesnel olarak yansıttığı gözlenmektedir. Yapılan etkinlikleri en küçük ayrıntısına kadar duyurmaktadır.
Değerlendirme: Ajansın akredistasyonunun devamının uygun olduğu değerlendirilmektedir.
b. ANKA Haber Ajansı: Arşiv araştırması olumsuz gelen Sibel HÜRTAŞ ve Lütfi KAPLAN isimli muhabirlerinin akreditasyonuna 09 Eylül 2005'te son verilerek durum ajansa bildirilmiştir. Uzun bir süre Gnkur.Bşk.lığı faaliyetlerini izlemek üzere muhabir görevlendirmesi yapmayan ajansın akreditasyonuna Gensek.ten alınan şifahi emir doğrultusunda Haziran 2006'da son verilmiştir.
30 Ağustos 2006'da icara edilen Zafer Bayramı resepsiyonuna -alınan emir üzerine- ajansın Genel Müdürü Veli ÖZDEMİR davet edilmiştir.
02 Ekim 2006 günü Harp Akademileri Komutanlığı Eğitim-Öğretim Yılı açılışı münasebetiyle gündeme gelen akreditasyon durumlarına ilişkin olarak Gnkur.Bşk.nının 28 Eylül 2006 tarihli emri üzerine listeye tekrar dahil edilmiştir.
Ajansın zaman zaman terör örgütü üyeleri için "terörist" ifadesi yerine "militan", "gerilla" gibi ifadeler kullandığı gözlenmektedir.
Değerlendirme: Ajansın akreditasyonu devam etmekle birlikte etkinliklere çağrılmamasının uygun olacağı değerlendirilmektedir.
Genelkurmay'da köstebek kuşkusu Genelkurmay'ın gazeteciler için değerlendirme raporu hazırladığının ortaya çıkması Ankara'da "ikinci andıç depremine" neden oldu. Soruşturma başlatan Genelkurmay'da, "köstebek" kuşkusu...devamı
Karargahtan çalındı Utah'tan sızdırıldı Tartışma yaratan 'Medya Andıç'ı konusunda Genelkurmay'daki adli soruşturmayı tamamlayan askeri başsavcılık andıçın siyasi amaçlarla 12 Ekim 2006'da çalındığı ve ABD'nin Utah eyaletinden...devamı
'Andıç raporu iç değerlendirme' CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay tarafından hazırlandığı belirtilen "basın yayın organları hakkında değerlendirme raporu''nun bir iç değerlendirme raporu olduğunun anlaşıldığını...devamı
Andıç haberini yazan gazeteci Şık tepkili Genelkurmay'ın andıcın siyasi amaçlarla sızdırıldığı yönündeki değerlendirmesine, andıcı ortaya çıkaran gazeteci Ahmet Şık'tan tepki geldi. Şık, SABAH'a şu açıklamayı yaptı: "Ben bu konuya...devamı