i. TNA Gazetesi: Günlük ortalama tirajı 5.000'in altındadır. Gazetede 1 Ocak 2006- 30 Eylül 2006 tarihleri arasında 12 olumlu, 10 olumsuz haber ve yorum yayımlanmıştır. Turkish Daily News gazetesinin Doğan grubuna geçmesinden sonra; bu gazeteden ayrılan İlnur, İlhan ve Mine Çevik tarafından Şubat 2005 tarihinde kurulmuştur. Bir dönem, Yeni Şafak gazetesi köşe yazarlarından Fehmi Koru'nun köşe yazıları da gazetede yayımlanmıştır. Gazetenin yazarlarından terör ve savunma konularında uzman bir kalem olarak bilinen Ercan Çitlioğlu ve TSK'ya yönelik olumlu köşe yazıları kaleme alan Evren Değer dikkat çekmektedir.
Muhafazakar bir bakış açısına sahip kimi yazarlarının gazete bünyesinde köşe yazısı yazmalarına karşın; akademik kökenli yazarlar ile özellikle dış politika alanında uzman gazetecilerin de yazılarına yer verilmektedir.
Gazetede köşe yazısı yazan önemli yazarlar arasında: Ercan Çitlioğlu, Cengiz Çandar, Hüseyin Bağcı, Mete Belovacıklı, Nursun Erel, Sedat Bozkurt, Deren Mete, Evren Değer, Faruk Demir, Faik Bulut, Güldener Sonumut, Zeynep Gürcanlı bulunmaktadır.
The New Anatolian gazetesinin askeri mahkemede (E) Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. İlhami ERDİL'in yargılanması kararı ve TSK'nın AB sürecinde uyum için attığı adımlar konularında olumlu fikirlere yer verdiği değerlendirilmektedir.
Değerlendirme: Gazete yöneticilerinin Kuzey Irak'ta riskli maddi bağlantıları olduğu, akreditasyon sonrası yayım politikasının dikkatle takip edilmesinin yerinde olacağı değerlendirilmektedir.
2. Dergiler Dergilere ilişkin Basın İlan Kurumu'ndan gelen resmi tiraj rakamları bulunmamaktadır. İnternet sitelerinde yayımlanan tiraj rakamlarının da yanıltıcı olduğu bilinmektedir. Bununla birlikte internet aracılığıyla tiraj bilgisine ulaşılabilen tek akredite dergi, Doğan Grubu'na ait olan Tempo dergisidir. Derginin haftalık tirajının 120.000.000 ile 200.000.000 arasında değiştiği iddia edilmektedir. Aşağıda sırlanan akredite diğer basın kuruluşları ile ilgili tiraj bilgisine ulaşılamamıştır.
a. Defense News: Derginin silah sanayiine yönelik teknolojik gelişmeler ve ülkelerin güvenlik politikalarına yönelik genel olarak objektif değerlendirmelerin yayımlandığı bilinmektedir. Türkiye temsilcisi Burak Bekdil'in TSK ile ilgili tarafsız bir bakış açısına sahip olduğu gözlenmektedir.
Değerlendirme: Nesnel ve bilimsel bir yayın politikası benimseyen derginin akreditasyon durumunun devamının uygun olacağı değerlendirilmektedir.
b. Jane's Defence Weekly: Derginin silah sanayiine yönelik teknolojik gelişmeler ve ülkelerin güvenlik politikalarına yönelik genel olarak objektif değerlendirmelerin yayımlandığı bilinmektedir. Derginin Türkiye temsilciliğini TSK hakkında olumsuz köşe yazıları kaleme alan Lale Sarıibrahimoğlu üstlenmiştir.
Değerlendirme: Derginin Türkiye temsilcisi Lale Sarıibrahimoğlu'nun TSK karşıtı tutum benimsemiş olmasına karşın, nesnel ve bilimsel bir yayın politikası benimsemesi nedeniyle akreditasyon durumunun devamının uygun olacağı değerlendirilmektedir.
Genelkurmay'da köstebek kuşkusu Genelkurmay'ın gazeteciler için değerlendirme raporu hazırladığının ortaya çıkması Ankara'da "ikinci andıç depremine" neden oldu. Soruşturma başlatan Genelkurmay'da, "köstebek" kuşkusu...devamı
Karargahtan çalındı Utah'tan sızdırıldı Tartışma yaratan 'Medya Andıç'ı konusunda Genelkurmay'daki adli soruşturmayı tamamlayan askeri başsavcılık andıçın siyasi amaçlarla 12 Ekim 2006'da çalındığı ve ABD'nin Utah eyaletinden...devamı
'Andıç raporu iç değerlendirme' CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay tarafından hazırlandığı belirtilen "basın yayın organları hakkında değerlendirme raporu''nun bir iç değerlendirme raporu olduğunun anlaşıldığını...devamı
Andıç haberini yazan gazeteci Şık tepkili Genelkurmay'ın andıcın siyasi amaçlarla sızdırıldığı yönündeki değerlendirmesine, andıcı ortaya çıkaran gazeteci Ahmet Şık'tan tepki geldi. Şık, SABAH'a şu açıklamayı yaptı: "Ben bu konuya...devamı