(1) Türkiye Gazetesi: Aylık ortalama tirajı 7.500.000 civarındadır. Gazetede 1 Ocak 2006- 30 Eylül 2006 tarihleri arasında 75 olumlu, 4 olumsuz haber ve yorum yayımlanmıştır. Türkiye gazetesinin sahibi Enver Ören'in muhafazakar- dini görüşleri ile bilinen İhlas Holding'in sahibi olmasına rağmen, gazetenin TSK'yı öven haberlere yer vermesi nedeniyle akredite durumlarının devam etmesinde bir sakınca bulunmadığı değerlendirilmektedir. Gazetenin yazarlarından Yılmaz Öztuna, Nuri Elibol, Fuat Bol ve İsmet Giritli şehit ve gazilerimiz hakkında övgü dolu yorumlar yaparken, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları'nın açıklamalarını ve TSK'nın her türlü faaliyetini olumlu karşılayan yazılar yazmaktadırlar. Behçet Fakioğlu'nun askeri harekatları eleştiren yazılarının dışında TSK ile ilgili hiçbir olumsuz haber-yorumu yayımlanmamaktadır.
Değerlendirme: Gazetenin muhafazakar kimliğine karşın akreditasyonunun devamı için hassas bir yayıncılık anlayışı içinde olduğu, bu bağlamda akreditasyonunun devamının fayda sağlayacağı değerlendirilmektedir.
g. Dünya Gazetesi: Aylık ortalama tirajı 1.500.000 civarındadır. Gazetede 1 Ocak 2006- 30 Eylül 2006 tarihleri arasında 6 olumlu, 1 olumsuz haber ve yorum yayımlanmıştır. Eski ve köklü bir ekonomi gazetesidir. Gazetenin ilgi alanının askeri konulardan farklı olması dolayısıyla, Ocak 2006 tarihinden itibaren yayımlanan haber ve yorumlar incelendiğinde Refik Baydur, Haluk Ülman, Zafer Atay'ın TSK ile ilgili az sayıda da olsa olumlu köşe yazısına yer verdikleri, Burhan Özfatura'nın ise askeri harekatları eleştiren bir adet köşe yazısı yazdığı gözlenmektedir. TSK'ya ilişkin haberlerde ise olabildiğince nesnel bir tercih edilmektedir.
Değerlendirme: Gazetenin ilgili alanının ekonomi olmasına karşın TSK'ya ilişkin haberlere yer vermesinin, ekonomi çevrelerinde TSK'nın sesinin duyulması ve mesajların net bir şekilde iletilmesinin olumlu sonuçlar doğurabileceğinden hareketle, akreditasyonunun devamının uygun olacağı değerlendirilmektedir.
h. Ortadoğu Gazetesi: Aylık ortalama tirajı 1.000.000 civarındadır. Gazetede 1 Ocak 2006- 30 Eylül 2006 tarihleri arasında 149 olumlu, 6 olumsuz haber ve yorum yayımlanmıştır. Genel yayın politikası milliyetçi muhafazakardır. MHP'nin yayın organıdır. Gazetenin yazarlarından Taylan Sorgun, Yıldıray Çiçek, Necdet B. Sivaslı, Ali Öncü ve Orhan Karataş'ın TSK lehinde köşe yazıları yazdıkları bilinmektedir. Gazetenin yazarlarından sadece Alişan Satılmış'ın askeri müdahaleleri eleştiren köşe yazıları yazdığı bilinmektedir. Gazetenin şehitler konusunda duyarlı olduğu ve TSK'nın etkinliklerini görkemli haberlerle kamuoyuna duyurduğu gözlenmektedir.
Değerlendirme: Gazetenin yayın politikası doğrultusunda TSK ile ilgili olumlu bir yayımcılık yaptığı, akreditasyonunun devamının uygun olacağı değerlendirilmektedir.
ı. Yeniçağ Gazetesi: Aylık ortalama tirajı 2.500.000 civarındadır. Gazetede 1 Ocak 2006- 30 Eylül 2006 tarihleri arasında 206 olumlu, 27 olumsuz haber ve yorum yayımlanmıştır. Genel yayın politikası milliyetçi muhafazakardır. Sadi Somuncuoğlu, Hayri Köklü, Altemur Kılıç ve Yavuz Selim Demirağ gibi yazarların özellikle yeni komuta kademesinin ardından TSK ile ilgili olumlu görüşlerini köşe yazılarına yer verdikleri, Arslan Bulut, Arslan Tekin, Hulki Cevizoğlu ve İsrafil K. Kumbasar ise eski Genelkurmay Başkanı (E) Org. Hilmi Özkök'e yönelik eleştirilerle; TSK'nın etkinliğini her alanda hissettirmesi gerektiğine ancak pasif davrandığına ilişkin bazı olumsuz görüşlerini köşe yazılarına yansıtmaktadırlar. Son olarak gazetenin 16 Ekim 2006 tarihinde yayınlanan nüshasında Genelkurmay Başkanlığı forsu KKTC bayrağı gibi yansıtılarak kamuoyu yanlış yönlendirilmiştir.
Değerlendirme: Gazetenin aşırı milliyetçi politikası nedeniyle zaman zaman ağır eleştirilere yer vermesine karşın, TSK'ya yönelik genel tutumunun olumlu olduğu bilinmektedir. Bu bağlamda, gazetenin dikkatli bir şekilde takip edilmesiyle birlikte akreditasyonun devamının uygun olacağı değerlendirilmektedir.
Genelkurmay'da köstebek kuşkusu Genelkurmay'ın gazeteciler için değerlendirme raporu hazırladığının ortaya çıkması Ankara'da "ikinci andıç depremine" neden oldu. Soruşturma başlatan Genelkurmay'da, "köstebek" kuşkusu...devamı
Karargahtan çalındı Utah'tan sızdırıldı Tartışma yaratan 'Medya Andıç'ı konusunda Genelkurmay'daki adli soruşturmayı tamamlayan askeri başsavcılık andıçın siyasi amaçlarla 12 Ekim 2006'da çalındığı ve ABD'nin Utah eyaletinden...devamı
'Andıç raporu iç değerlendirme' CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay tarafından hazırlandığı belirtilen "basın yayın organları hakkında değerlendirme raporu''nun bir iç değerlendirme raporu olduğunun anlaşıldığını...devamı
Andıç haberini yazan gazeteci Şık tepkili Genelkurmay'ın andıcın siyasi amaçlarla sızdırıldığı yönündeki değerlendirmesine, andıcı ortaya çıkaran gazeteci Ahmet Şık'tan tepki geldi. Şık, SABAH'a şu açıklamayı yaptı: "Ben bu konuya...devamı