|
|
|
|
|
|
'Boğaz'a inince insanın aklına ilk balık gelir'
AMBASSADOR Bebek Oteli'nin bünyesinde yer alan ve balık ağırlıklı bir mönüsü olan Ambassador, genellikle iş ya da tatil için Türkiye'ye gelen yabancıları, üst düzey isimleri ağırlayan lüks bir restoran. Ambassador'un işletme müdürü Oğuz Erdem, konuyla ilgili olarak; Türklerin zaten balığa çok alışkın olmadıklarını ve daha çok tercih ettikleri eti, Boğaz manzarasında yemek istemelerinin de doğal olduğunu belirtiyor. Ama ona sorarsanız, kendisi yine de Boğaz'da bir kebapçı açmayı tercih etmez. "Bir kere, yabancı misafiri olan insanlar, onlara mutlaka kebap yedirmek istiyor. Aynı zamanda Boğaz'da ağırlamak da istiyorlar. Dolayısıyla böyle bir grup potansiyel müşteri var. Onun dışında Türkler esasında balığa çok alışkın, düşkün bir millet değil nedense. Boğaz'da balık da bize aslında burada yaşayan azınlıklardan kaldı. Bir de tabii balık azaldığı için pahalandı, oysa et daha ucuz. Ama siz bana şahsi fikrimi sorarsanız, yine de 'Boğaz'da kebapçı açmam,' derim. Çünkü Boğaz'a inen insanın içgüdüsü hala Boğaz'da balık yemek."
İSMET
BABA 1951'den beri Kuzguncuk'ta, dededen toruna gelen bir aile işletmesi İsmet Baba. Torun Nebi Dökmeciler, İstanbul artık çok kalabalıklaştığını ve her yerinde her şeyin yenilebildiğini söylüyor. "Boğaz'ın her iki yakasında lokantaların tamamı balıkçıydı eskiden. Ama tabii balık sevmeyenler de Boğaz manzaralı yerlerde yemek yemek istiyor. Bir iki tane denendi ilk başta, baktılar oluyor, birkaç tane daha açıldı. Zaten genelde Türkiye'de et daha çok yeniyor. Ben rekabetten yanayım. İsteyen et yapsın isteyen balık. Piyasa canlanır."
PARK FORA Kuruçeşme'de yer alan lüks bir balıkçı Park Fora. Ortaklarından Metehan Çulha, müşterilerinin büyük bölümünün, yabancı misafirlerini ağırlamaya gelen üst düzey işadamları olduğunu söylüyor. Kendi müşterilerinin Boğaz'da kebap gibi bir arayışa girmeyeceklerini düşünen Metehan Bey, kategorileri farklı olduğu için kebapçıları kendilerine rakip olarak da görmüyor. "Bizim müşterilerimiz Boğaz manzarasının yanı sıra yediği ürünün ve servisin kalitesi için de bizi tercih ediyor. Müşterilerimizin, ihtiyaçlarını Boğaz'daki bir kebapçıda gidereceklerini zannetmiyorum. Bence bu daha çok kebapçıların kendi aralarında bir rekabete yol açacak. Tabii bir kebapçı için Boğaz'da olmak büyük artı olabilir. Ama ancak çok iyi, kaliteli olursa, insanlar kalkıp kebap yemek için Boğaz'a gelebilir bence."
|
|
|
|
|
|
|
|
|