kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mayıs 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşte dünyanın çevreci genç mucitleri!

Giriş Saati : 04.05.2009 16:27
Güncelleme : 04.05.2009 17:02
Yeni Haber
17. Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatında yarışacak projeler belli oldu…..
Dünya Çevre Haftası nedeniyle 24-27 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da yapılacak olan 17.INEPO Uluslar arası Çevre Proje Olimpiyatında, 40 ülkeden 85 proje yarışacak.

13-19 yaş grubu gençler arasında yapılan ve UNESCO'nun da desteklediği INEPO'da yarışacak ülkeler şöyle ; Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Bosna-Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Burkina Faso, Burma, Etiyopya, Estonya, Kanada, Kıbrıs, Gürcistan, Almanya, Gana, Endonesya, Irak, Ürdün, Kenya, Kosova, Litvanya, Makedonya, Moğolistan, Meksika, Moldova, Pakistan, Rusya, Romanya, Güney Kore, Slovakya, Güney Afrika, Güney Kore, Tayvan, Türkiye, Tacikistan, Ukrayna, İngiltere, Türkmenistan, ABD ve Vietnam.

INEPO'nun ulusal seçmeleri Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata ÖZER'in katılımıyla, 14-15 Martta Fatih Koleji Beykent kampüsünde yapılmıştı.

Çevre- Fizik dalında seçmelere katılan Özel Maltepe Coşkun Fen Lisesi'nden Habibe Turfan, Betül Kara'nın 'Fotovoltaik sistemlere yeni bir bakış açısı:böcek gözü sistemi' projesi ulusal aşamada birinci oldu ve ABD'de düzenlenen 60. INTEL-ISEF Uluslar arası Mühendislik ve Bilim Fuarına Türkiye'yi temsilen katılmaya hak kazandı. 60. INTEL-ISEF 10-15 Mayıs tarihlerinde Nevada eyaleti Reno şehrinde yapılacak.

Ulusal seçmelerde altın madalya kazanan 'Çöpe atılan hazine' projesiyle Betülnur Özdemir ve Benginur Özbay ve 'At kestanesinden organik plastik' projesiyle ,Mahmut Tarık Özkaya ve Halil Çetiner, 24-27 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da yapılacak olan 17.Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatında Türkiyeyi temsil edecek.

Dünyanın 40 ülkesinden gelen gençler, çevre sorunlarının çözümüne yönelik hazırladıkları projeler ile, İstanbul'da Dünya için yarışacak

Gelenekselleşen ÇEVRE ÖDÜLLERİ , ÇEVRE BASIN ÖDÜLLERİ ve ÇEVRECİ KİŞİ VE KURULUŞ ÖDÜLLERİ olmak üzere iki kategoride verilecek. 2009 ÇEVRE ÖDÜLLERİ için son başvuru tarihi ise 10 Mayıs 2009.

Bank Asya'nın ana sponsorluğunda gerçekleşen INEPO Çevre Proje Olimpiyatı, INEPO Çevre Derneğinin öncülüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Fatih Üniversitesi ve Fatih Koleji tarafından düzenleniyor.