Sağlıklı yemekler
EBRU ŞALLI TAN
01.05.2009
Soya kıymalı kabak dolması
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 30 dakika
Soya kıymasını bir kaseye koyun, üzerine kaynar su dökün ve suyu çekmesini bekleyin. Ayrı bir kapta ince kıyılmış soğan, dereotu, rendelenmiş domatesi karıştırın. Bulgur, tuz ve karabiberi de ekleyip, karıştırmaya devam edin. Kabakların dışını kazıyıp, içini oyduktan sonra hazırladığınız karışımı dolmanın içine koyarak tencereye dizin. Biraz sıcak su ve yağını ekleyin. Orta ateşte pişirin.
MALZEMELER
* Yarım su bardağı soya kıyması
* Karabiber
* 1 orta boy kuru soğan
* 2 adet domates
* 3 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
* Tuz
* 6 dolmalık kabak
* 1 küçük çay bardağı köftelik bulgur
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Fıstıklı kurabiye
(8 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 20 dakika
Yumurta, yoğurt ve yağı iyice karıştırın. Dolmalık fıstığı da koyup biraz tuz ve kabartma tozuyla unu aynı anda karıştırıp, küçük kek ya da kurabiye kalıbına koyabilirsiniz. Hamurun kıvamı, kek hamurundan daha katı olmalı. 175 derece ısınmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
MALZEMELER
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı dolmalıkfıstık
* 2 yumurta
* Yarım paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un
* Bir tutam tuz
Taze çilekli yoğurt
Hazırlama süresi: 8 dakika
Çilekleri yıkayıp ince ince doğrayın. Ayrı bir kapta yoğurdu sütle çok iyi karıştırın. Karıştırdığınız yoğurdun içine çilekleri ve bir yemek kaşığı pudra şekerini ilave edip, kup kaselerine koyarak servis yapın.
MALZEMELER
* 2 kase yoğurt
* 2 kase çilek
* Yarım çay bardağı süt
* 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yayın tarihi: 2 Mayıs 2009, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/05/02/gny/haber,BB807D9F98DF450C8754283D99E69C2D.html
Tüm hakları saklıdır.