Sağlıklı yemekler
EBRU ŞALLI TAN
18.04.2009
Tavuk salatası
(4 kişilik) Hazırlama süresi: 20 dakika
Tavuk göğüslerini haşlayıp, didikleyin. Ayrı bir kapta göbek salatayı iri iri doğrayın. Çengelköy hıyarlarını yuvarlak yuvarlak doğrayın. Üzerine kiraz domates ve iri kıyım cevizleri ekleyin. Bunların hepsini karıştırın ve küçük bir kasede limon suyu, tuz ve yağı karıştırarak salata karışımınıza sos olarak dökün. Haşlanmış tavuk etini de salatanın üzerine koyup, servis yapın. taze karabiberle tatlandırabilirsiniz.
Malzemeler
* 2 adet tavuk göğüs
* 1 adet göbek salata
* 3 adet Çengelköy hıyarı
* 1 su bardağı kiraz domates
* Yarım limon suyu
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* Tuz
* 1 çay bardağı ceviz
* * *
Bezelye çorbası
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 30 dakika
Tencereye bezelyeyi koyun, soğanı ve patatesi de soyup iri iri keserek ekleyin. Sıcak suyu katarak, malzemeleri orta ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık sütü de ilave edin. Dereotu, tuz ve yağını da ilave edip mikserden geçirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun
Malzemeler
* 500 gr taze bezelye
* Tuz
* 1 orta boy patates
* 1 küçük boy soğan
* 1 yemek kaşığı zeytinyağın 6 bardak sıcak su
* 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
* 1 çay bardağı ılık süt
* * *
Kahveli kek
(8 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme süresi: 45 dakika
Yumurta, şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar pişirin. Neskafeyi bir bardak ılık suda eriterek, karışıma ilave edin. Zeytinyağını da ekledikten sonra iyice karıştırın. Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyerek, yağlanmış ısıya dayanıklı kek kalıbına koyun. 160 derece ısınmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
Malzemeler
* 2 su bardağı un
* 1 su bardağı esmer şeker
* 1 yemekkaşığı dolusu neskafe
* 3 yumurta
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
Yayın tarihi: 19 Nisan 2009, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/04/19/gny/haber,9CD32149AC084B9AB491DC56AF841656.html
Tüm hakları saklıdır.