kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Makarna doğru yapılmıyor!

27.03.2009
"Türk kadınının mutfakta yaptığı en büyük hata, makarnayı haşladıktan sonra soğuk sudan geçirmek" diyen Zeynep Yeğenağa, makarnanın nasıl pişirilmesi gerektiğini anlattı: "Normalde bir paket makarnaya üç litre su konması gerekir. Çünkü makarnanın suyu ne kadar çok olursa, makarna o kadar diri olur, yapışmaz. Normalde makarnayı sekiz dakika pişirmek gerekir. Bunun adı İtalyanca'da 'Aldante'dir ve 'Dişe dokunur' anlamına gelir. Makarna haşlanırken bir kenarda sosunu hazırlamak gerekir. Makarnanın haşlama suyundan bir kepçe alıp sosuna ilave edin. Makarnayı süzüp, soğuk suya hiç dokundurmadan sosuna karıştırıp servis edin. Böylelikle hem lezzetli olur, hem vitamini içinde kalır, hem de hazmı kolay olur."