kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Amaca yönelik eğitim

26.02.2009
Akademi İstanbul'da da karikatür ve çizgi roman kursu bulunuyor. Taksim'deki Naregatsi kafenin sahibi de olan karikatürist Sarkis Paçacı'nın ders verdiği kursun amacı dergi, kitap, gazete yayıncılığına yönelik karikatürist yetiştirmek. Bunun yanı sıra çizgi romana geçiş için temel bilgilendirme ve uygulamalar da veriliyor. Üç ayda bir kez açılan ve bir ay süren bu kurs programında espri oluşturma, yüz ifadeleri, hayvan figürleri, hareket çizgileri, konuşma balonları, CD kapağı, dergi projelendirmek gibi ders başlıkları var. Tel: (0212) 243 46 22

Talat Çiftçi (55, Stratejik danışman)
"Biyo-teknoloji alanında doçentim, arada ders veriyorum. Bu aralar bir strateji kitabı yazıyorum ve bu kitabın sadece yazıdan oluşmasını istemedim. Çizgi roman tadı olsun diye düşündüm. Çok kitap okuyan biri olarak sadece harfleri ve rakamları görmekten hoşlanmıyorum. Örneğin bir kargayla Cengiz Han'ı konuşturacağım, bir çizim yapacağım. Daha başlangıç aşamasında bir proje bu. Bu arada ben çok resim yapan biriyim. Ama hep portre çalıştım. Bu yetkinliği de kazanmak istiyorum."

Erinç Kargan (23, Pazarlama sorumlusu)
"Karikatür değil de illüstrasyon çalışıyorum.
Çizgi roman hastalık gibidir; küçüklükten beri Teksas, Tom Miks okurum.
İlk olarak süper kahramanları çizmeye başladım.
Boğaziçi Üniversitesi, İşletme Bölümü mezunuyum.
Okuldayken Galip Hoca'dan ders almaya başladım. Bu derslerde, hikâye kurgulamayı öğrendim. Burada kendimi daha da geliştiriyorum."

Gülçin Çakır (29, Mimar)
"Aslında mimarım, yani çizgi çizmeye alışığım ama çizgi romana değil tabii... Aklımda uçuşan düşünceleri keşke bir teknikle çizebilsem diye düşünürdüm hep. Tamamen hobi olarak yapıyorum.
Yedi yaşımdan beri Gırgır okuyorum, Galip Hoca'yı çok uzun yıllardır takip ediyorum. Bir taraftan Galip Hoca'nın nasıl çizdiğini öğrenmek için de buraya geliyorum. Mimarlık eğitimi sırasında temel çizim teknikleri öğrenmiştim. Ama çizgi roman tekniği çok farklı. Geçen ders, hareket halinde vücut çizmeyi öğrendim. Sonra bir hikâye bulup, çizmeye başladım."