Sağlıklı yemekler
EBRU ŞALLI TAN
13.03.2009
Havuç çorbası
Havuçları kalın kalın doğrayın. Patates ve soğanı da doğrayıp, sarmısakla birlikte hepsini derin bir tencereye koyun. Suyunu ilave edip haşlanmaya bırakın. Sebzelerin iyice yumuşadıklarını gördükten sonra ısıtılmış sütü içine katın. Son olarak yağ ve tuz ekleyip blendırdan geçirin. Taze karabiberle tatlandırın. Lezzetli ve besleyici özelliğe sahip çorbanız hazır!
MALZEMELER (6 kişilik)
Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme süresi: 30 dakika
* 500 gr. havuç
* 1 orta boy soğan
* Orta boy patates
* 2 diş sarmısak
* 1 bardak süt
* 5 bardak sıcak su
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* Tuz
* Taze karabiber
Baklalı enginar
Enginarları geniş bir tencereye koyun. Az suyla haşlamaya bırakın. Ayrı bir tencereye yağ koyup, iri iri doğranmış soğanları kavurun. Sonra bir gece önceden ıslatmış olduğunuz kuru baklayı tencereye katıp, soğanla birlikte kavurun. Tuz ve şekerle birlikte biraz su koyup iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra pişmiş baklaları enginarların üzerine koyun. Biraz da beraber pişirin. Dereotunu ince ince doğrayıp, baklaların üzerine koyun. Ilık ya da soğuk servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik)
Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme süresi: 40 dakika
* 6 adet enginar
* 1 iri boy soğan
* 1 su bardağı bakla
* Yarım demet dereotu
* 1 küp şeker
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* Tuz
Balkabaklı börek
Balkabağını rendeleyin, yağ ile beraber tencerede biraz kavurun. Tuz ve tarçını ilave edin. Sonra tepsinizi yağlayın. Bir kaseye soğuk su koyup, içine zeytinyağını ilave edin. Üç yufkayı katlaya katlaya tepsiye yayın. Yufkaların arasına kavurduğunuz balkabağını koyun. Yufkaları katlayıp, yumurta sarısı sürün. 190 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik)
Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 40 dakika
* 500 gr. balkabağı
* 3 yufka
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 su bardağı soğuk su
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet yumurta sarısı
* Tuz
Yayın tarihi: 14 Mart 2009, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/03/14/gny/haber,87862CCFEFC549D3A98A32E84F88D92E.html
Tüm hakları saklıdır.