kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rusya'yı ikiye bölen şarkıcı

Giriş Saati : 10.03.2009 17:26
Güncelleme : 10.03.2009 23:00
Yeni Haber
2009 Eurovision şarkı yarışmasına ev sahipliği yapacak olan Rusya'nın, Ukraynalı bir şarkıcıyla temsil edilecek olması Rusları ikiye böldü. ..
"Mamo!" adlı şarkıyı seslendiren Ukraynalı Anastasia Prikhodko, geçtiğimiz hafta yapılan oylamada, jüri ve televizyon izleyicilerin oylarının çoğunluğunu kazanmıştı. Prikhodko, şarkısının bazı bölümlerini kendi ana dilinde seslendiriyor.

Medyada yer alan haberlerde, Rusya'nın, Rus olmayan bir şarkıcı tarafından temsil edilecek olmasına tepki gösterenler olduğu kadar, destek verenler de oldu. Seçime tepki gösterenler, Rus temsilcisinin bir Ukraynalı olduğunu, şarkının ise Gürcü ve Estonyalılar tarafından hazırlandığını belirterek, Rusya'nın her üç ülkeyle de diplomatik ilişkilerinin gergin olduğunu öne çıkardı.

Sarışın Rus pop divası olarak bilinen Valeriya'nın yapımcısı Yusif Prigozin ise oylamanın yeniden yapılmasını ve farklı bir şarkıcının Eurovision'a gönderilmesini istedi. Prigozin, kısmen de olsa Ukrayna dilinde seslendirilen bir parçanın Rusya'yla bir ilgisinin olmadığını ileri sürdü. Bu arada Rus gazeteleri, Prikhodko'nun ilk önce Ukrayna adına Eurovision'a başvuruda bulunduğunu ancak jürinin kriterlerini karşılamadığı için diskalifiye edildiğini belirterek, 21 yaşındaki şarkıcının Rusya'ya bağlılığını sorguladı.

Prigozin, Ria-Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada, "Kendi ülkesinden eli boş dönen biri nasıl olur da Rusya'yı temsil edebilir. Utanç verici bir durum" dedi.