kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI TAN
06.03.2009
Hepinize mutlu bir cumartesi diliyorum sevgili okurlar... Bugün sizlere çocukların çok seveceği nefis bir balık köftesi tarifi veriyorum. Mısır ekmeği bu köfteyle çok iyi gidiyor. Bu arada soğuk havaları kaçırmadan armut marmeladı pişirmenizi öneririm... Hayatınızdan lezzet ve sevgi eksik olmasın...

* * *
Balık köftesi
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme süresi: 15 dakika
Kılçıksız fileto balığı, hafif haşlayıp iyice ezin. Ardından soğan, dereotu, maydanozu ince ince kıyıp, derin bir kapta bütün malzemeyi birlikte yoğurun. Yumurta, galeta unu ve mısır ununu iyice karıştırıp, yuvarlak şekil verdiğiniz köfteleri unlu karışıma batırıp, teflon tavada az miktarda yağla pişirin.

Malzemeler
* 500 gram fileto mezgit balığı
* 6 dal taze soğan
* Yarım demet dereotu
* 2 yemek kaşığı maydanoz
* 2 yumurta
* Tuz
* 2 yemek kaşığı galeta unu
* 1 yemek kaşığı mısır unu
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı

* * *
Mısır ekmeği
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme süresi: n0 dakika
Yumurta ile mısır özü yağını iyice çırpın, sütü de ekleyip çırpmaya devam edin. Unlara kabartma tozu kattıktan sonra şeker ve tuzu da hamura ilave edin. İnce ince kıyılmış dereotunu da kattıktan sonra uzun bir kek kalıbını yağlayıp, hamuru içine koyun. 160 derece ısınmış fırında yaklaşık n0 dakika pişirin.

Malzemeler
* 2 su bardağı mısır unu
* 1 çay bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı süt
* 1 çay bardağı mısır yağı
* 1 yemek kaşığı tozşeker
* Yarım demet dereotu
* 1 yumurta
* Tuz

* * *
Armut mameladı
Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 60 dakika
Armutların kabuklarını soyup, blendırdan geçirin. Püre haline gelen armudu tencereye koyup, şekerle karıştırarak kısık ateşte rengi iyice dönenene kadar pişirin. Yarım limon suyunu ekleyip biraz daha pişirin. Tarçın katıp, karıştırın. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun.

Malzemeler
* 2 kilo armut
* Yarım limon suyu
* 3 su bardağı şeker
* 2 çay kaşığı tarçın