kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Özcan Deniz ile Fahriye Evcen’in beraberliği yaklaşık yedi aydır sürüyor.

Türkiye'de tanıdığım en düzgün insandır!

02.03.2009
Evcen, 'ilk sevgilisi' olduğunu söylediği Özcan Deniz'i yere göğe koymadı: Beni güvende ve rahatta hissettiriyor. Türkiye'ye geldiğimden beri tanıdığım 'en olduğu gibi olan' insan!..
'Yaprak Dökümü' dizisinin 'Necla'sı Fahriye Evcen, çocukken hatırladığı en belirgin özelliğinin inatçılık olduğunu söyledi. InStyle dergisine hayata dair tercihlerini anlatan güzel oyuncu, "Beş yaşındayken bisiklete binmeyi babama inat öğrendim" dedi. İşte, 'Yerli Monica Bellucci' namıyla anılan Evcen'in bilinmeyenleri...

Çocukluğu
* İstekli bir çocuktum. İstediğimi çaba göstererek mutlaka yapardım. Şimdi bakıyorum da o özelliğim hâlâ devam ediyor. Bisiklete binmeyi de beş yaşında babama inat öğrendim.
* Fahriye ismini anneannemden aldım. Adımı çok seviyorum. Alışılmış değil... Ailem ve arkadaşlarım ilkokuldan beri beni Fifi diye çağırır.
* Esmer değil açık kumralım. Çocukken daha sarışınmışım. Bir dönem kızıl saçlı ve çilliymişim. Sonra kumrallaşmışım.

ÖZCAN DENİZ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

FAHRİYE EVCEN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Oyunculuk hedefleri
* Kariyer planımı bir sene olarak planlamıştım. Türkiye'ye gelip 'Hasret' dizisinde oynayacak, sonrasında yüzde 80 ihtimalle Almanya'ya dönüp üniversite eğitimime devam edecektim. Ama o bir sene geçtikten sonra hemen başka bir teklif gelince, kalma süreme bir sene daha ekledim. Üç senenin sonunda da eğitimime burada devam etmeye karar verdim.
* Tiyatro yapmayı planlasaydım konservatuvara girmek için çabalardım ama ben tiyatro yapmıyorum. Dizi ve sinema oyunculuğu yapıyorum. Eğer Türkiye'de kamera oyunculuğunun bir eğitimi olsaydı onu da tercih edebilirdim. Ben de gözlemleyerek, okuyarak, workshop'lara katılarak kendimi geliştiriyorum.
* Hâlâ oyunculuktan vazgeçme şansım var. Çünkü elimde bir de sosyoloji eğitimim var. Biraz başarı kazanınca çevrende her zaman seni pohpohlayan insanlar oluyor. Bu durumda kendi kendine bir mantık yürütmek lazım... 'Ben yaptığım işten kendi kendime tatmin oluyor muyum?' diye sormak lazım.

Yemek pişirme becerisi
* Özcan (Deniz) beni ilk kez yemeğe davet ettiğinde, yemekleri kendisi hazırlamıştı. Enginar kalpli ve krema soslu balık, yanında da güzel bir salata yapmıştı. Harikaydı... Belki sonraki günlerde bir erkekten bunu sürekli beklemezsin ama ilk yemek için böyle bir hoşluk çok güzeldi. Zaten bir erkekten sürekli bana yemek yapmasını bekleyemem.
* Şimdiye kadar mutfakta çok fazla vakit geçirmedim ama annem 'Şunu yap bakalım' dediğinde, farkında olmadan yapabildiğimi görüyorum. Annem yufkalarını her zaman kendisi açar. Geçenlerde 'Bir dene' dedi bana. Bir yufka açtım, incecik. Kendime inanamadım. 'Bugüne kadar niye yapmamışım' diye düşündüm.
* Küçüklükten beri bize sofrada birarada olmak aşılandığı için bir aile kurduğum zaman da en önem verdiğim şeylerden biri bu sofra düzeni olacak...

Özcan Deniz
* Çok beklentin olduğu zaman aradığını bulamama ihtimalin yükseliyor. Özcan'la ortak yönümüz; gerektiği yerde mantıklı, gerektiği yerde duygusal düşünebilmemiz. Belki o yüzden bu kadar iyi anlaşıyoruz... Eğer doğru insanla karşılaşırsanız bir şeyler anında oluşur.
* Fazlasıyla seçiciyim. Hayatını doğru dürüst yaşayan insanları severim. Özcan ilk erkek arkadaşım! Yakışıklı ve karizmatik bir erkek. Türkiye'ye geldiğimde çok fazla anlaşabildiğim insanlarla karşılaşmadım. Özcan, beni kesinlikle çok güvende hissettiriyor.
* Türkiye'ye geldiğimden beri tanıdığım en düzgün yaşayan ve olduğu gibi olan insan o! Birisini sevdiğini söylediği zaman, söylenmesi gerektiği için değil, onu gerçekten sevdiği için söyler.
* Özcan çok film izlediği ve gözlem yaptığı için çok bilgi sahibi. Aynı zamanda müzikle de ilgilendiği için müzik ruhu da ekliyor gözlemlerine. Bazı şeylerin duygusunu farklı algılayabiliyor. Farklı bir pencereden bakıyor. Onun eleştirileri benim için çok önemli.

Modaya dair tercihleri

* Ayakkabı ve çantada renk hastalığım vardır. Dolabımda klasik topuklu ve yuvarlak burunlu modellerden her renk olmalı. Alışverişe çıktığımda gözüm önce ayakkabı ve çantaya takılır.
* Tekstille çok ilgilenmem. Ayakkabı ve jean söz konusu olduğunda Fornarina'yı çok beğenirim. Eğer seçtiğim model rahatsa her mağazadan alabilecek kadar ayakkabıkoliğim. Sevmediğim tek ayakkabı babet.
* Eğer bir gala için hazırlanmam gerekiyorsa, bir hafta öncesinden giyeceğim tuvaleti yaptırıyorum. Ama eğer sıradan bir kokteyle gideceksem elbise giymem şart değil. Şık bir kumaş pantolon üzerine şık bir bluz da olabilir. Jean üzerine ceket de... Özcan Deniz ile Fahriye Evcen'in beraberliği yaklaşık yedi aydır sürüyor.