kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Uçak neden düştü?

SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 25.02.2009 17:35
Güncelleme : 25.02.2009 21:37
Yeni Haber
THY uçağının düşüş nedeni belirsizliğini koruyor. Teknik inceleme ve resmi açıklama yapılmadan uçağın düşüş nedeniyle ilgili olarak "yakıt bitti", "motorlar durdu" ve "pilotlara uçuş eğitimi verilirken uçak yanlış yere indirildi" şeklinde iddialar gündeme geldi.

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Yetkililerin şimdiye kadar gerek uçağın düşüşü, gerekse iddialarla ilgili yaptığı açıklamalar ise özetle şöyle:

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BIRAKIN İŞİ UZMANLAR YAPSIN

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Uçak kazasında kokpitte eğitim alan pilotların bulunduğu iddiası'' ile ilgili olarak, ''Şu anda net bilgi yok, gelince kamuoyu ile paylaşacağız'' ifadesini kullandı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Hava Yolları uçağının yumuşak zemine düşmesi ve yangın çıkmamasının büyük şans olduğunu belirterek spekülasyon ve iddialara tepki gösterdi. Yıldırım, "Bırakın işi uzmanlar yapsın" dedi.

Yıldırım, Hollanda'da meydana gelen uçak kazasıyla ilgili eğerlendirmelerde bulundu. Bakan Yıldırım, "Bu bir uçak kazasıdır. Bu tip kazalarda kurtulma oranı hemen hemen yok gibidir. Uçağın yumuşak zemine düşmesi ve yangın çıkmaması bir mucizedir. Düşmeden sonra yakıtın alev almaması, böyle büyük bir kazada ölüm oranını düşürmüştür. İnşallah ölü sayısı bundan sonra yükselmez. Milletimize geçmiş olsun diliyorum tekrar. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Konunun tamamen teknik bir mesele olduğunu belirten, yapılan spekülasyonlara ve iddialara tepki gösteren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Konu tamamen teknik bir meseledir. Kaza takip heyeti işini yapacak. Böylesi kazalarda çok iddialar ortaya atılır. Bilen, bilmeyen konuşur. Biz kazayla mı, insanın acısını mı paylaşalım, yoksa spekülasyonlarla ve iddialarla mı uğraşalım? Bırakın işi uzmanlar yapsın."

BAŞBAKAN ERDOĞAN: UÇAĞIN SON BAKIMLARI YAPILMIŞ

Türk Hava Yollarına ait uçağın Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol Havaalanı'na inerken düşmesi ile ilgili incelemelerin halen sürdürüldüğünü kaydeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, düşen uçağın 2002 model olduğunu ve son bakımlarının da yapılmış olduğunu açıkladı.

Erdoğan, "Tabi vatandaşımız ise vatandaşlarımızın, değilse hangi ülkeden ise hayatını kaybeden yolculara Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine sabır, yaralılarımıza Allah'tan şifalar diliyorum. Sağ kurtulan tüm yoluculara da çok büyük geçmiş olsun temennisinde bulunuyorum" dedi.

Konu ile ilgili incelemelerin halen sürdürüldüğü bilgisin veren Başbakan Erdoğan, "Özellikle uçak, 2002 model ve bakımları Aralık ayında son bakımı yapıldı. Bu konu, herhangi bir eksiklik konusu değil

SHGM: "HAVADA, UÇAK'TA VE PİSTTE YAKLAŞMADA SORUN YOK"

Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), kaza ile ilgili olarak meteorolojik şartlarda herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını, teknik olarak da uçakta ve piste yaklaşımında herhangi bir problem olmadığını bildirdi.

SHGM tarafından yapılan açıklamada, "Kaza ile ilgili olarak meteorolojik şartlarda herhangi bir olumsuzluk bulunmayıp teknik olarak da uçakta ve piste yaklaşımında herhangi bir problem bulunmamaktadır. Yapılan detaylı incelemelerin ardından. kazanın oluş nedeni hakkında kesin bir neden söylemek mümkün olabilecek" denildi.

HOLLANDA TELEVİZYONU İDDİASI: UÇAK HAVADAYKEN MOTORLARI DURDU

Hollanda devlet televizyonu NOS, THY uçağının havadayken motorlarının durduğunu iddia etti.

Türk Hava Yollarına ait bir uçak, Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol havaalanına inerken düşmüştü. NOS kanalı, kötü hava şartlarının uçağın düşmesinde etkili olmadığını ancak motorların havadayken durduğunu ileri sürdü.

"UÇAK PİLOTAJ HATASI SONUCU PİSTİ TUTTURAMADI"

Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol havaalanına inişi sırasında düştüğü bildirilen THY ait yolcu uçağının pilotaj hatası sonucu, pisti tutturamadığı öne sürüldü.