İLİŞKİLİ HABERLER
Yunan usulü nasıl yapılıyor?
Yunan usulü nasıl yapılıyor?
Dolma: Yunanlar zeytinyağlısını sadece pirinçle yapıyorlar, içine üzüm, fıstık koymuyorlar, soğanı da az. Etlisini de dana etinden ve yumurta, limon sosla biraz ekşili yapıyorlar.
Musakka: İtalyanlardan etkilenmişler. Patlıcan, kabak ve patatesi önceden kızartıp üstüne kıyma, en üstüne de beşamel sos ve kaşar peynir koyuyorlar.
Cacık: Yunan usulünde yoğurt daha koyu, salatalığı daha fazla. İçine biraz acı biber kullanıyorlar.
Tarama: Bir meze çeşidi. Onlar tarama salatası diyorlar. İçinde balık yumurtası var. Patates püresi ekliyorlar.
Yayın tarihi: 20 Şubat 2009, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/02/20/cm/haber,F2708D502E25413FB8FE90F93442C006.html
Tüm hakları saklıdır.