kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

En fazla ceza kırmızıda geçene

Çağdaş ÇETİNDEMİR SABAH
16.02.2009
Geçtiğimiz yıl trafikte sürücülere 141 milyon lira ceza kesildi. En fazla cezayı ise yaklaşık 30 milyon TL ile kırmızı ışığı ihlal edenler aldı..
Resmi rakamlara göre 12.5 milyon insanın yaşadığı İstanbul'da geçtiğimiz yıl 141 milyon TL trafik cezası kesildi. Toplam 25 bin kilometre yol ağı olan kentte 1 milyon 688 bin araç bulunuyor. Araçlar trafikte ortalama 49 dakika kalıyor. İstanbul Emniyeti Trafik Denetleme Müdürlüğü verilerine göre trafikteki kural ihlalleri nedeniyle sürücülere 141 milyon 177 bin TL idari para cezası kesildi. En fazla cezayı kırmızı ışıkta durmayan araçlar aldı. Işıklı trafik işaretlerinden kırmızı renkli ışığa ve sesli işaretlere uymayan sürücülere toplam 29 milyon 770 bin TL idari para cezası yazıldı.

ENGELLİ PARKLARI
Bunu, hız sınırına uymayarak, hız sınırlarını yüzde 30'dan fazla oranda aşanlar, alkollü araç kullananlar, park etmenin trafik işaretleri ile yasaklandığı yerlerde park edenler, gereksiz yere korna çalanlar, seyir halindeyken telefonla konuşanlar ve araçlarından birşey atanlar takip etti. En düşük ceza ise engellilerin araçları için ayrılmış park yerlerine park edenlere toplam 9 bin 515 TL olarak kesildi. Demiryolu geçitlerinde, geçidin durumuna uygun olmayan hızla geçen, ışıklı veya sesli dur işaretine riayet etmeyen, bariyer varken geçide giren ve kontrolsüz geçiş yapan sürücülere ise hiç ceza yazılmadı. Ya da tüm sürücüler bu kuralara uydu.

MİLYONLARCA LİRA ÖDENDİ
Trafik ihlalleri ve bu ihlallerde bir yıl içinde kesilen ceza miktarı şöyle: Yük nakli yapılan araçlara, azami toplam ağırlıklarının üzerinde yükleme yaptırmak: 13 milyon 239 bin 30 TL. Park etmenin trafik işaretleriyle yasaklandığı yerlerde park etmek: 9 milyon 939 bin 545 TL. Trafik işaret levhaları, cihazları ve yer işaretleriyle belirtilen veya gösterilen hususlara uymamak: 9 milyon 919 bin 525 TL. Kandaki alkol miktarı 0,50 promilin üstündeyken araç kullanmak: 9 milyon 490 bin 80 TL. Araçları, kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca kullanmak, araçlardan birşey atmak veya dökmek, seyir halindeyken telefonla konuşmak: 6 milyon 720 bin 505 TL. Hız sınırını yüzde 30'dan fazla aşmak: 5 milyon 309 bin 37 TL.