İLİŞKİLİ HABERLER
Londra, Paris ve İstanbul'daki şık restoranların karşılaştırması
Londra, Paris ve İstanbul'daki şık restoranların karşılaştırması
Lasserre, Paris
Paris'in en iyi yemeğini sunan ilk 10 restoranı arasında gösteriliyor.
Başlangıçlar: 121-222 YTL (60-110 avro) arasında değişiyor. Siyah trüf mantarlı ve kaz ciğerli makarnanın fiyatı 152 YTL (75 avro).
Et yemekleri: 156-424 YTL (78-210 avro) arasında değişiyor. İçi kaz ciğeri ile doldurulmuş tavşanın fiyatı 156 YTL (78 avro).
Ortalama fiyat: Yedi yemekten oluşan degüstasyon mönüsü, içki dahil değil, 361 YTL (180 avro). Öğlen yemeği mönüsü ise 150 YTL (75 avro). Bunun dışında kişi başı içki dahil ortalama gelen hesap 480 YTL (240 avro).
Deniz ürünleri: 85-262 YTL (42-130 avro) arasında değişiyor.
Safran soslu ve sebzeli lüferin fiyatı 182 YTL (90 avro).
Tatlılar: Tüm tatlı fiyatları 50 YTL (25 avro) olarak belirlenmiş. Dondurma tabağı da, portakal ve zencefil soslu suşe de aynı fiyat.
The River Cafe, Londra
Tüm Londra sosyetesinin gittiği, en iyi yemek ve dekorasyona sahip kafelerden biri.
Başlangıçlar: 29-36 YTL (12-15 pound) arasında değişiyor.
Parmesan peynirli ve rokalı prosciutto salatasının fiyatı 30 YTL (12.50 pound).
Deniz ürünleri: 67-84 YTL (28-35 pound) arasında değişiyor.
Ançuez soslu keler balığının fiyatı 70 YTL (29 pound).
Et yemekleri: 67-77 YTL (28-32 pound) arasında değişiyor.
Sarımsak soslu rosto dananın fiyatı 67 YTL (28 pound).
Tatlılar: Tüm tatlıların fiyatları 18 YTL (7 pound) olarak belirlenmiş. Karamelli dondurma da, pannacotta da aynı fiyattan servis ediliyor.
Ortalama fiyat: Restoranda degüstasyon mönü uygulaması yok.
Öğlen yemeğinde fiyatlar biraz daha indirimli. İçki dahil kişi başı ortalama 120 YTL'ye (50 pound) yemek yemek mümkün.
Topaz, İstanbul
İstanbul'un en şık restoranlarından biri. Şarap mönüsüyle de dikkat çekiyor.
Başlangıçlar 18-30 YTL arasında değişiyor. Tatlı patates ile servis edilen pesto soslu kıvırcık kalamarın fiyatı 25 YTL.
Deniz ürünleri: 35-55 YTL arasında değişiyor. Asma yaprağına sarılı ızgara iskorpitin fiyatı 43 YTL.
Et yemekleri: 33-50 YTL arasında değişiyor. Ağır ateşte pişmiş, nohut ve fasulye püresi ile servis edilen kuzu inciğin fiyatı 40 YTL.
Tatlılar: 17-25 YTL arasında değişiyor. Brezilya meyvesi olan kumkuatlı creme brulee 20 YTL.
Ortalama fiyat: Standart bir yerli şarap dahil kişi başı 140 YTL'ye yemek yemek mümkün.
İLİŞKİLİ HABERLER
Londra, Paris ve İstanbul'daki şık restoranların karşılaştırması
Yayın tarihi: 8 Şubat 2009, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/02/13/pz/haber,E4786FA5BA3F4243B5BB4530531C01AD.html
Tüm hakları saklıdır.