Armada Oteli'nin arkasındaki tarihi bir köşkte 2003 yılından beri hizmet veren ve fiks menü uygulanan Giritli'nin farkı mezelerinde. Girit asıllı Ayşe Şensılay, sofrayı en az 15 çeşit Ege mezesiyle donatıyor. Birlikte kavrulup yanında yoğurtla sunulan yabani pancar, ebegümeci ve ısırgan otları. Ortaya üzerine bol nane, dereotu ve maydanoz serpiştirilmiş nefis bir yeşil salata getiriliyor. Patlıcan ezme, fasulye pilakisi gibi klasik mezelerin yanı sıra, Giritli, İstanbul'a özgü bazı spesiyaliteleri de menüsüne katmış.
Örneğin torik lakerdası ve çiroz... Tarama ise başlı başına bir olay.
Keresteci Hakkı Sokak (Armada Otel yanı) Cankurtaran Tel: 0212 458 22 70
Yayın tarihi: 8 Şubat 2009, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/02/13/pz/haber,3DADE38DD71C4F50BD0D59FF25118E90.html
Tüm hakları saklıdır.