kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI TAN
07.02.2009
Bugs Bunny tavşan pasta
(10 kişilik) Hazırlama süresi: 20 dakika
Pasta kreması için süt, un, yumurta, bir su bardağı şeker ve vanilyayı bir tencereye koyup orta ateşte pişirin. Krema koyulaşınca ocağı kapatın. Ayrı bir kapta bir bardak süt ve iki yemek kaşığı şekeri karıştırıp, hazır tutun. Zaten iki parçaya ayrılmış olan pasta keklerinin birine hiç dokunmayın ama diğerinin yan uçlarını tavşan kulağı yapacak şekilde oval kesin. Ortada kalan kısmı da papyon olarak değerlendireceğiz. Diğer pasta kekinin içini hazırladığınız ılık sütle ıslatın. Sonra hazırladığınız pasta kremasını sürüp, üzerine muzları dilimleyin. Kekin ikinci katını üzerine koyup, kalan kremayı sürün. Bütün olan keki tavşanın yüzü olarak düşünün. Kulakları üzerine koyun ve papyonu da yüzünün altına yerleştirin. Süsleme malzemeleriyle göz, burun ve ağız yapın. Papyonuna biraz yeşil fıstık tozu da dökebilirsiniz. Çocuklar bu pastaya bayılacak.

Malzemeler
* 2 pasta keki (iki katlı pandispanya)
* 1 bardak ılık süt
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 yumurta
* 4 yemek kaşığı un
* 3.5 su bardağı süt
* 1 su bardağı toz şeker
* Vanilya
* 3 muz
Süsü için:
* 2 adet çikolatalı eti puf
* 1 adet muzlu eti puf
* Ağız yapmak için yumuşak şekerleme

* * *
Sebze çorbası
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 30 dakika
Bütün sebzeleri yıkayıp, iri iri doğrayın. Su koyduğunuz tencerede iyice pişirin. Sebzeler yumuşayınca sütü ve yağı ilave edip biraz daha pişirin. Rondodan geçirdikten sonra biraz tuz ilave edin. Sıcak servis yapın. (Çocuklarda tuz tüketimine önem vermeyi unutmayın. Tuz ve şekerle ne kadar geç tanışırlarsa o kadar iyi...)

Malzemeler
* 1 orta boy soğan
* 1 orta boy patates
* 1 kabak
* 4 dal pazı yaprağı
* 5 dal ıspanak
* 1 avuç maydanoz
* 1 havuç
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 bardak süt
* 5 bardak ılık su
* Tuz