kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan: İnsan samimi olmayınca çarşaflıyor

ANKARA
07.02.2009
Kılıçdaroğlu'nun "Kim" diye sorduğu Ekrem Tosun'u tanımadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, CHP'deki çarşaflı tartışma için "Ve millet de ne yapıyor bunları çarşafa doluyor" yorumu yaptı..
CHP'de yaşanan çarşaf polemiğine Başbakan Tayyip Erdoğan da katıldı. CHP'ye "İnsan samimi olmayınca çarşaflıyor" diyen Erdoğan, "Ve millet de ne yapıyor bunları çarşafa doluyor" dedi. "Ekrem Tosun kim, bağınız ne" diye soran CHP İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na da sert çıkan Erdoğan, "Filanca Başbakanın nesidir ben bilmiyorum söyle de tanıyayım. Gerçi bu zat benim muhatabım olamaz, muhatabım olarak da almam. Fakat bu iftiralara... Bunların ne denli müfteri olduğunu halkım bilsin diye açıklıyorum" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, dün partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında şu mesajları verdi:

* Bazı liderler değişik şekilde rozetler takıyor. Düne kadar eleştirel değil hakaret ettikleri şekilde iyice çarşaflamaya başladı. İnsan samimi olmayınca çarşaflıyor. Ve millet de ne yapıyor bunları hakikaten çarşafa doluyor. Onunla da kalmıyor daha başka şeyler yapıyor. Birisi çıkıyor bu açılımı 'yapmayacağız da ne olacak' diyor, Başka biri gericilik diyor... Ama genel başkanları gericilere rozet takıyor. Bunları anlamak mümkün değil.

* Yeni bir şey çıkardılar. Mahalle evleri diyorlar. Biz bu işten çoktan geçtik. Bizim belediyelerimize gelip baksınlar. Semt konakları var. Ancak semt konaklarında Kuran kursuna yönelik herhangi bir program yoktur. Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı zaten bu işi en başarılı şekilde yürütmektedir.

* Hani dini siyaset alet etmeyecektiniz, Ne oldu? Hani... Bu işi 15 yaşa çıkaranlar siz değil misiniz, bunun kavgasını verenler siz değil misiniz? Mahalle evlerinin içinde oda tahsis edeceklermiş. Diyanetin buna ihtiyacı yok. Hamdolsun camilerimiz de var.

KILIÇDAROĞLU MÜFTERİ
*
Yalan iftirayla bu süreci sürdürmek isteyenler var. İşte bir tane de İstanbul'a göndermişler. Bugün gazetelerin birinde gördüm, filanca Başbakanın nesidir, ben bilmiyorum söyle de tanıyayım. Ne kanımda, ne mezhebimde hiç tanıdığım biri değildir. Bunların akıl hocaları nereden ithaldir bilemem. Bütün kampanyalarını bunun üzerine sürdürüyorlar. Biz bu bulaşık işlerde yokuz. Bu zat benim muhatabım olamaz. Bunların ne denli müfteri olduğunu halkım bilsin diye açıklıyorum.

Öte yandan Erdoğan aralarında Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül'ün de bulunduğu aday gösterilmeyen partililerle tek tek görüşerek gönüllerini aldı. Erdoğan il başkanlarına da talimatlar verdi.