kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1
 
24 Saat
24 Saat

"Çok adaylı seçim istiyorum"

Giriş Saati : 02.02.2009 11:38
Güncelleme : 02.02.2009 22:45
Yeni Haber
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım Fenerbahçe dergisinde kaleme aldığı yazıda ''Lekeleme üzerine kurulan seçim süreçleri geçmişte kalmıştır.'' dedi.

Sarı - lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yer alan Başkan Aziz Yıldırım'ın açıklamasının ayrıntıları şöyle;

''Sizlere her vesile ile belirttiğim gibi Fenerbahçe Spor Kulübü'nün her alanda başarılı bir dünya kulübü olması gayreti ile büyük bir çabanın içindeyiz. Her türlü zorluğu kulüp üyelerimiz, yüksek divan kurulu üyelerimiz ve taraftarımızın desteği ile aşıyor, hiç yılmadan ve durmadan çalışıyoruz. Mayıs ayında yapılacak Kongremizin yaklaştığı bir sırada geçen hafta sonu yaptığımız Yüksek Divan Kurulu Toplantısında yaşananlar maalesef son derece üzücü ve alışık olmadığımız bir durumdur. Bu konu ile ilgili kişisel rahatsızlığımı Divan Kurulunda açıkladım.

Divan Kurulu Toplantılarımız, dönemsel olarak icraatlarımızın iyi yada kötü taraflarının değerlendirildiği, eleştirildiği yeni ve kulübümüze faydalı olacak projelerin görüşüldüğü, farklı düşünce ve bakış açılarının rahatlıkla ifade edildiği bir tartışma platformudur. Bu yapısı ile Divan, kulübümüz yönetiminin adeta yönünü belirleyen pusulası niteliğindedir. Ancak ne var ki; son Divan Toplantımızda uzun yıllardır görülmemiş bir anlayış, Divanın Fenerbahçe Spor Kulübü için taşıdığı anlama zarar vererek kutsiyetini ihlal eden bir tavırla sahne almıştır.

Değerli Fenerbahçeliler, şahsen ben ve yönetici arkadaşlarım her türlü eleştiriye sonuna kadar açığız. Daima eleştirinin, gelişmeyi beraberinde getirdiğine inanan ve bu inançla attığımız her önemli adımı Divanımız ile paylaşmış insanlarız. Bizleri eleştirmek icraatlarımızın olumlu yada olumsuz yönlerini bizlere söylemek, Tüzüğümüz gereği Divan Kurulumuzun aynı zamanda bir görevidir de. Bugüne kadar bu anlayış Divanımıza hakim olmuş ve aksatmadan katıldığımız her divan toplantısı bu havada geçmiştir. Ne var ki; eleştiri ile iftirayı karıştıranlar, belden aşağı vurarak bizleri karalamak ve bu şekilde bir anlayışı hakim kılmak isteyenler, bize zarar vermek isterken aslında Fenerbahçe Spor Kulübü'ne zarar vermekte olduklarının maalesef farkına varamamış ve Divan Kurulu Toplantısında bu tavırlarını sahnelemişlerdir. Her ne kadar Divan Kurulumuz bu anlayışa geçit vermese de bu anlayışın Divan Toplantımızın kutsiyetini bozmuş olması beni ve arkadaşlarımı fazlası ile üzmüştür.

Eskinin kötü alışkanlıklarını sürdürerek iktidar olma mücadelesinde olanlar artık anlamalıdır ki, bu şekilde bir muhalefetin iktidar yolunda başarılı olması artık mümkün değildir. Herkesin projeleri, ekibi ve farklılığı ile yarıştığı bir seçim süreci kulüp üyelerimizin ve taraftarımızın ortak beklentisidir. Eski yıllarda yaşanan ve rakip adaylara kara atma, kötülüme, lekeleme üzerine kurulan seçim süreçleri geçmişte kalmış olup, Fenerbahçelilerin hemen tamamının görmeyi arzu etmedikleri bir durumdur. Bunu anlayamamış olanlar için Divan Kurulu Toplantısı ciddi bir uyarıdır. Umarım kulübümüzü önümüzdeki yıllarda yönetmeye talip olanlar, bu uyarıdan sonuçlar çıkarmıştır.

Bir kez daha belirtmek isterim ki, çok adaylı bir seçim Fenerbahçe Spor Kulübü'nün gelişmesi ve yükselmesi için son derece önemlidir. Arzum ve temennim Fenerbahçe Spor Kulübü'nü daha ileriye taşıyacak birden fazla başkan adayının olması, bunların ekipleri, projeleri ve farklılıkları ile kendilerini ifade ettikleri bir sürecin sonunda seçimlerin yapılmasıdır. Seçimin ardından seçilmiş başkan ve yönetimin arkasında kenetlenmek ise Fenerbahçeliliğin olmazsa olmaz bir gerekliliğidir.

Sevgili Fenerbahçeliler, ara transfer döneminin başlamasıyla birlikte yeni oyuncular transfer ettik, futbol takımımızın geleceğine yönelik adımlar attık ve mevcut oyuncularımızın bazılarıyla da sözleşme uzattık. Henüz sözleşmesi uzatılmamış futbolcularımız ile görüşmelerimiz sürüyor. Umuyorum ki onların da sözleşmelerini uzatırız. Kimsenin şüphesi olmasın ki, gönlü Fenerbahçe'den yana olan tüm sporcularımızı kulübümüz çatısı altında tutmak için elimizden gelen her türlü fedakarlık yapılacaktır. Kaptanımız Alex de Souza ve Roberto Carlos'la yeni sözleşmeler imzaladık. Yaşarken efsane olmuş bu futbolcularımızı önümüzdeki yıllarda Fenerbahçe Spor Kulübü çatısı altında başka görevler ile Kulübümüze hizmet ederken görmek en büyük beklentimizdir. İstatistiklere geçen rakamlar ile Kulübümüze katkısı inkar edilmez bir futbolcu olan Alex, Fenerbahçeliliğini ve Fenerbahçe tutkusunu göstermiş ve bizimle devam etmeyi tercih ederek 2 yıllık bir kontrat imzalamıştır. Mevkiinde dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu olan Roberto Carlos aylar öncesinde boş mukaveleye imza atmış ve kariyerini bizimle beraber sürdürmeyi tercih etmiştir.

Alex ve Roberto Carlos, Kulübümüze bugüne kadar sağlamış oldukları katkıları ile kendilerinden önce tarihimize geçmiş tüm futbolcularımızın yanında yerlerini almış ve Fenerbahçe'nin şanlı tarihine geçmeyi hak etmişlerdir. Kadromuza kattığımız Gökhan Emreciksin ve Abdülkadir Kayalı genç ve yetenekli oyunculardır. Fenerbahçe'ye faydalı olacaklardır. Genç yetenekler Furkan Aydın ve Onur Karakabak da Fenerbahçe'nin geleceği için dikilen fidanlardır. Abdülkadir, Furkan ve Onur'un yanı sıra alt yapımızdan yetişmiş kendi çocuklarımız da A Takım için denenmektedir. Yaz dönemi çalışmalarımızda bu genç çocuklarımız A Takımla birlikte kamp yapacak ve Teknik Direktörümüzün kararı doğrultusunda değerlendirileceklerdir.

Buradan değinmek istediğim bir diğer konu da; As Başkanımız Sayın Ali Koç'un başkanlığını yaptığı 1907 Fenerbahçe Derneği'nin hazırlayıp yayınladığı "Asr-ı Fener Bir Efsanenin Tarihi" isimli büyük eserdir. Fenerbahçe'mizin 100 yıllık şanlı tarihindeki tüm gerçekleri belgeleri ile kayıt altına alan, gün ışığına hiç çıkmamış veya belli belirsiz söylenen olayları belgeleriyle birlikte kanıtlayan, tüm Fenerbahçelileri onurlandıran ve gururlandıran bu eserin oluşmasında tüm emeği geçenleri istisnasız kutluyorum. Onlara, bir Fenerbahçeli olarak teşekkür ediyorum. Bu eser vesilesiyle, bu şanlı tarihi yaratanları da saygıyla anıyor ve selamlıyorum.

Yapılan son Yüksek Divan Kurulu toplantısında Başkan Vekilimiz Sayın Nihat Özdemir'in duyurusunu yaptığı Fenercell adı altındaki projemize de başladık. İlklerin kulübü olan Fenerbahçe, mobil iletişim sektöründe de Türkiye'de bir ilk olacak bu uygulamayı Fenercell aracılığıyla hayata geçirmek üzeredir. Sponsorlarımızdan Avea ile yürüttüğümüz çalışmalar son aşamaya gelmiştir. Ana operatör Avea üzerinden kiralayacağımız blok hatları, farklı bir hizmet anlayışı ve yeni ek hizmetlerle, uygun fiyatlardan Fenercell markasıyla siz Fenerbahçelilerin hizmetine sunmayı planlıyoruz. Bu uygulamayla, hem Fenerbahçelileri mobil iletişim dünyasında Fenercell çatısı altında buluşturmayı, hem de kulübümüze önemli gelirler elde etmeyi planlıyoruz. Günümüzde spor kulüplerinin sportif başarılarının sürdürülebilirliğini, ancak ekonomik güçlerini büyüterek sağlayacağının farkındayız. Ekonomik büyümeyi sürdürecek çalışma ve arayışlarımız aralıksız sürecektir.

Fenerbahçe Konukevi'nin de resmi açılışını geçtiğimiz ay içinde gerçekleştirdik. Bu tesisimiz, Fenerbahçe'ye sağladığı prestijin yanı sıra maddi açıdan da kulüp kasamızda çok önemli bir ekonomik katkı sağlayacaktır. Ankara'daki sosyal tesislerimizin de inşası son aşamaya gelmektedir. Her zaman sözümüzü tuttuğumuz gibi bu tesisin açılışı da planlanan sürede yapılacak ve tesis yatırımlarımızın arkası kesilmeyecektir."

(CİHAN)

Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 18 11 5 2 30 12 38
2 Trabzon 18 11 5 2 26 14 38
3 Galatasaray 18 11 3 4 40 21 36
Tümünü göster...
4 Fenerbahçe 18 10 4 4 32 19 34
5 Beşiktaş 18 10 4 4 29 18 34
6 Ankaraspor 18 10 3 5 27 14 33
7 Kayseri 18 7 7 4 18 10 28
8 Gaziantep 18 7 6 5 25 23 27
9 Bursa 18 7 5 6 23 24 26
10 Eskişehir 18 5 7 6 26 26 22
11 G.Birliği 18 5 5 8 23 26 20
12 Konya 18 5 5 8 18 27 20
13 İ.B.B. Spor 18 5 4 9 18 29 19
14 Antalya 18 3 7 8 17 25 16
15 Denizli 18 4 3 11 22 34 15
16 Ankaragücü 18 3 6 9 15 27 15
17 Kocaeli 18 3 3 12 23 42 12
18 Hacettepe 18 2 4 12 9 30 10
Haftanın Maçları
18. Hafta
 Kayseri 0  
  Sivas 0  
 Kocaeli 0  
  G.Birliği 2  
 Ankaraspor 0  
  Trabzon 2  
 Denizli 0  
  Galatasaray 2  
 Bursa 0  
  Hacettepe 0  
 Eskişehir 6  
  İ.B.B. Spor 1  
 Ankaragücü 1  
  Konya 3  
 Fenerbahçe 1  
  Gaziantep 1  
 Beşiktaş 1  
  Antalya 0  
Haftanın Maçları
19. Hafta
 Antalya Denizli  
 İ.B.B. Spor Fenerbahçe  
 Galatasaray Kayseri  
 Sivas Kocaeli  
 Hacettepe Eskişehir  
 Gaziantep Ankaraspor  
 Trabzon Ankaragücü  
 Konya Beşiktaş  
 G.Birliği Bursa