İLİŞKİLİ HABERLER
Tiroit hastası olan kişilerin dikkat etmesi gerekenler
Tiroit hastası olan kişilerin dikkat etmesi gerekenler
* Kelp gibi yosunların tüketiminde dikkatli olmalısınız.
* Sarmısak, su teresi ve yumurta sarısı gibi besinleri fazla tüketmemelisiniz.
* Troit hormonlarının çalışmasını azaltan yiyecekleri (guatrojenik besinler) aşırı almamalısınız. Brokoli, turp, brüksel lahanası, lahana, karnabahar, hardal otu, kırmızı turp ve şalgam guatrojenik besinlerdir.
* Mantar ve bira mayası aşırı tüketilmemelidir.
* Yer fıstığı, çam fıstığı ve darı tüketimlerinde de dikkatli olmalısınız. Bu besinleri pişirerek tüketmeniz daha uygun olabilir.
* Diyetinizle; ihtiyacınıza uygun, yeterli düzeylerde iyot (iyotlu tuz, deniz ürünleri ve sarmısak) aldığınızdan emin olmalısınız.
* Selenyum seviyesini dengede tutmak için mercimek, mantar, ayçekirdeği ve susam tüketmelisiniz.
* Çinko bakımından zengin badem, tofu, istiridye, yengeç, tavuk ve hindi gibi gıdalar yeme alışkanlıklarınız arasında olmalı.
* E, A ve C Vitamini'ni yeterli miktarlarda aldığınıza emin olun.
Yayın tarihi: 28 Ocak 2009, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/28/gny/haber,4133B6ECA1DD471D9B6F1CCA4C570946.html
Tüm hakları saklıdır.