Parmaklar başarının anahtarı
SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 19.01.2009 12:38
Güncelleme : 19.01.2009 23:04
Yapılan bir araştırma sonucuna göre bir erkeğin parmak uzunluğuna bakarak iş hayatında başarılı olup olmayacağını öngörmek mümkün..
BBC sitesinin haberine göre Cambridge Üniversitesi'ndeki bilim adamları, yüzük parmakları işaret parmağından uzun olan finans tüccarlarının daha fazla para kazandığını açıkladılar.
PNAS (Proceeding of the National Academy of Sciences) dergisine göre, bu bağlantı, bebeğin ana rahminde testosteron hormonuna maruz kalmasından kaynaklanıyor olabilir. Bu durum çabuk karar verme yeteneğini geliştirdiği gibi testosteron hormonunun saldırganlıkla da bağlantısı vardır.
Aynı yüzük ve işaret parmağı boyu oranı -ki bu oran anne rahminde belirlenir- eskiden rekabete dayalı sporlarda gösterilen başarıyla ilişkilendirilirdi.
Araştırmacı John Coates ve ekibi geçtiğimiz sene, sabahları daha yüksek seviyede erkeklik hormonu taşıyan tüccarların gün içinde daha çok kâr elde ettiklerini gözlemlemelerinin ardından testosteronun mali konularda kısa vadeli başarıyı artırdığını açıklamışlardı.
Araştırmacıların son bulgusu, aralarında 4 milyon Euro'nun üzerinde yıllık geliri olanların da bulunduğu 44 tüccar üzerinde yapılan araştırmaya dayanıyor.
20 ayı aşkın bir süre incelemeye alınan bu deney grubundaki tüccarlar arasında yüzük parmağı işaret parmağından uzun olanlar, olmayanlara oranla 11 kat daha fazla para kazandılar.
Bu arada Belçikalı araştırmacılar, yüzük parmağı uzun olanların, saldırganlık içeren filmler seyrettikten sonra, başkalarına para verme konusunda daha isteksiz olduklarını gözlemlediler.
Araştırmanın öncülüğünü yürüten Kobe Millet konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Bu sonuçlar doğumdan önce maruz kalınan testosteron seviyelerinin, insanların hayatları boyunca nasıl bir davranış tarzına sahip olacaklarını belirliyor."
Millet, parmak uzunluğuyla ilgili benzer bir ilişkinin kadınlarda da görülebildiğini öne sürüyor.
Yayın tarihi: 19 Ocak 2009, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/19//haber,CF66256641CC430BA8B2401F885EDC39.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2009, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.