kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşte AK Parti'nin Adana adayı

CİHAN
Giriş Saati : 14.01.2009 15:36
Güncelleme : 14.01.2009 23:09
Yeni Haber
AK Parti'nin Aytaç Durak'ın istifası sonrasında merakla beklenen Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu.

Anavatan Partisi'nden üç dönem milletvekilliği yapan Mehmet Ali Bilici, AK Parti'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Adana'da dört dönem belediye başkanlığı yapan Aytaç Durak'ın istifa etmesiyle aday arayışı içine giren AK Parti, Adana'da eski ANAP Milletvekili Mehmet Ali Bilici'de karar kıldı. AK Parti tarafından Adana'da yapılan temayül yoklamasında ön sıralarda çıkan Bilici'nin adaylığının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cuma günü kamuoyuna açıklaması bekleniyor. Bilici, Anavatan Partisi'nde üç dönem milletvekilliği yapmıştı. AK Parti, Seyhan'da Azim Öztürk, Yüreğir'de Mahmut Çelikcan, Çukurova'da Nevzat Ardıç, Sarıçam'da Ahmet Zenbilci'nin aday gösterilmesine karar verdi.

BİLİCİ: KAZANACAĞIM


Mehmet Ali Bilici, daha önce MHP'den belediye başkan adaylığı için teklif aldığını, ancak adaylığının gerçekleşmediğini söyledi. AK Parti'den gelen davet üzerine adaylığı kabul ettiğini dile getiren Bilici, "Adana'da uzun süre siyaset yaptım. Aynı zamanda işadamıyım. Adana'da halkın nabzını en iyi ben tutarım. İnşallah başarılı olacağım ve Adana Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanacağım." diye konuştu.

AK PARTİ'DE TAKVİM SARKTI

Öte yandan Başbakan Erdoğan, Cuma günü AK Parti Genel Merkezi'nde saat 10.00'da partisinin bazı Büyükşehir belediye başkan adaylarını kamuoyuna açıklayacak. Erdoğan'ın daha önce tüm belediye başkan adaylarını 15 Ocak'a kadar açıklayacağı duyurmasına rağmen aday tespit çalışmalarının tamamlanmaması nedeniyle süreç uzadı. Gördes Barajı'nın açılışı için İzmir'e gidecek olan Erdoğan, burada da hem İzmir'in ilçe belediye başkan adaylarını hem de çevre illerin belediye başkan adaylarını açıklayacak. Erdoğan, kalan belediye başkan adaylarını da önümüzdeki hafta içerisinde törenle açıklayacak.