kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

İnşallah yine tüm ödülleri toplarız!

Elif ÖZKARTAL/MAGAZİN
09.01.2009
Şubat ayında yeni bir albüm çıkarmaya hazırlanan ENBE Orkestrası şefi Behzat Gerçeker: İnşallah yeni yılda da ödülleri toplayacağız..
Geçen yıl Powertürk Müzik Ödülleri'nde 'En iyi Çıkış Yapan Grup', 'En İyi Çıkış Yapan Video' ve Mustafa Ceceli ile 'En İyi Çıkış Yapan Şarkı' ödüllerini alarak, müzik piyasasına iddialı bir giriş yapan ENBE Orkestrası yeni yıldan da umutlu... Orkestranın şefi Behzat Gerçeker; "Bizi dinleyenlere kaliteli bir iş sunmak istiyoruz. İnşallah bu sene de tüm ödülleri alırız" diyor.

* Yeni albümünüzde dünyaca ünlü isimlerle çalışacaksınız. Bunlardan biri Christian Adam oldu. Peki ya diğerleri kimler?
Ahmet San'ın katkılarıyla Christian Adam dışında Alabina, Al Bano ve yine Jean François Michael gibi ünlü isimlerle çalışacağız. Bu isimler hem albümde hem de konserlerimizde yer alacak. Bu kadar ünlü isimle çalışmak tabii ki, bizim için çok büyük bir gurur kaynağı...

ÇITAYI YÜKSELTTİK!
* Yine pop tadında bir albüm mü olacak?
Biz ENBE Orkestrası olarak müziğimizi dünya soundlarını takip ederek oluşturuyoruz. Bir önceki albümde pop müziği çok kötü bir seviyedeyken, biz çıtayı yükselttik. Bu albümde de yükselişe devam etmek istiyoruz. Pop müziğini dünyaca ünlü starlarla çalışarak güzel yerlere taşımak istiyoruz.

* Müzik sektörü dahil olmak üzere her şeyde geriye dönüş yaşanıyor. Özellikle nostaljik şarkılar bu aralar çok revaçta... Sizce bunun nedeni nedir?
Artık eski şarkılar kadar kaliteli müzik alt yapısına sahip parçalar yapılmıyor. Daha çok bilgisayar ortamında yapılan müzikler hazırlanıyor. Club müzik, dijital sound dediğimiz yeni akımlar türüyor. Bu tarz müziklerle eskiden varolan o nefis parçalar çok rahat ortaya çıkmıyor. Böylece kişiler eski parçaları duyduğunda o zamanların kıymetini daha iyi anlıyor.

MAÇ BAŞLIYOR!
* Ülkemizde çok sesli müziğin lideri olarak anılıyorsunuz. Peki sizce bu tür, dinleyici tarafından yeterince kabul gördü mü?
Ülkemizin klasik müzik kültürü pek fazla yok! Atatürk'ün Cumhuriyeti kurmasından sonra oluşan bir müzik altyapımız var. Oysa diğer dünya ülkelerinin Brahms'ları, Mozart'ları var... Bizim amacımız klasik müziği biraz daha popüler hale getirip, yurtdışında da ses getiren işler yapmak.

* ENBE'nin şu an bulunduğu yerden memnun musunuz?
Evet, memnunuz. Öyle çok yoğun da bir iddiamız yok! Biz sadece kaliteli müzik yapmak ve ortaya çıkardığımız işi en iyi şekilde sunabilmek istiyoruz.

* İlerisi için neler yapmayı planlıyorsunuz?
En büyük isteğimiz yurtdışına açılmak... Türkiye'de bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz, sağolsun dinleyicilerimiz de bizi destekliyorlar. Ama artık yaptığımız işleri dünyaya sunmamız lazım. İşte biz de yabancı sanatçılarla çalışmaya devam ederek farkımızı ortaya koymaya devam edeceğiz.

* Geçtiğimiz yıl müzik ödüllerinin birçoğunu topladınız. Bu yıl içinde hedefiniz aynı mı?
Bizim için her yeni projeyle birlikte 'Maç yeniden başlıyor.' Bu albümle de bizi dinleyenlere kaliteli bir iş sunmak istiyoruz. İnşallah bu sene de ödülleri alır yolumuza devam ederiz.
Haberin fotoğrafları