kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Usta oyuncu geçen yıl 'Bana Bir Picasso Gerek' oyunu ile 'En İyi Erkek Oyuncu' seçildi.

Eşinin acısına Picasso merhem oldu

BÜLENT İPEK - MAGAZİN
09.01.2009
'Ruh ikizimdi' dediği eşini iki yıl önce kaybeden ünlü tiyatrocu Sezai Altekin 'Bana Bir Picasso Gerek' oyunuyla hayata döndüğünü söyledi..
Şehir Tiyatroları'nda oynadığı sayısız rolün ardından tiyatroya ara veren Sezai Altekin, iki yıl önce 'ruh ikizim' dediği eşinin ölümüyle yaşama küstü. "Onun yokluğu beni hurdaya çevirdi" diyen usta 'Bana Bir Picasso Gerek' oyunu ile hayata döndü. Picasso rolü ile geçen yıl Afife Jale Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu seçilen Altekin duygularını anlattı.

ÇOK YORULMUŞTUM
* Şehir Tiyatroları'nda her zaman istediğiniz oyunu oynama imkanınız olmuyor. Eşim de ameliyat olmuştu ve İstanbul'dan da sıkılmıştık. 1994'te Bodrum'a yerleştik. Ben dizilere gidip geldim. Tiyatroyu hiç düşünmedim.

* 14 yıldır tiyatro yapmıyordum. Şehir Tiyatroları'nda bir sezonda üç başrol oynadığımı bilirim. Yorulmuştum ve biraz da tembelim galiba... Yönetmen Arif Akkaya 'Bana Bir Picasso Gerek'i getirdiği zaman oyuna aşık oldum. Tiyatro yapmaya hâlâ niyetim yok. Sadece Picasso için geldim. Hatta bu oyundan sonra tiyatroyu tekrar bırakıp Bodrum'a dönebilirim.

* Oyunun kurgusu ve konusu çok güzel. En önemlisi bir sanatçıyı oynuyorsunuz. Duygu serpiştirilmiş her yanına. Okuma provalarında ağlıyordum. Bu oyun sanatçının politik güçler karşısındaki durumunu anlatıyor.

* Eşimi (Oya Aydonat) iki sene önce kaybettim. Kanserle altı sene mücadele etti. Akciğer kanserini atlatmıştı ama sonra solunum yetmezliğinden gitti.

* Eşimin ölümünün tiyatroya dönmemde etkisi oldu. Tüm gün Bodrum'da ağlıyordum. Acımı bu oyun hafifletti. Ödülü alırken de Oya'nın bana öbür taraftan yardımcı olduğunu söyledim. İki sene sonra yeni yeni toparlıyorum.