kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Cilt ve saç bakımı ile ilgili yenilikler, en çok kadınların ilgisini çekiyor.

Her şey güzellik için...

25.12.2008
Günümüzde hem kadınların hem de erkeklerin, yaşları ilerledikçe görünüşleriyle ilgili pek çok sorunu ortaya çıkıyor. Ancak bu sorunlarla birlikte, bu sorunlara karşı kullanılacak, yeni teknolojilerle üretilen yöntemler de artıyor..
Vücut çatlakları, cilt lekeleri, kırışıklıklar, saç dökülmesi... Bu ve benzeri sorunlar özellikle kadınların, yaşları ilerledikçe korkulu rüyası olurken, biliminsanları da bu dertlere derman olmak için sürekli çalışıyor, yeni teknolojiler, yeni yöntemler üretiyor. Biz de bu yeniliklerden bazılarına göz attık.
Mesela çatlaklar, özellikle hamilelikten ya da hızlı kilo verdikten sonra vücudun çeşitli bölgelerinde ortaya çıkabiliyor. Vücut çatlakları konusunda bilgi aldığımız Dr. Şerafettin Saraçoğlu, vücut çatlaklarının tam olarak bir tedavisi olmadığını, fakat günümüzde geliştirilen yeni yöntemler sayesinde çatlakların iyileştirilip, doku kalitesinin artırılabileceğini söylüyor.
Çatlakların tamamen tedavisi mümkün olmamakla birlikte, özel cilt masajları, mikrodermabrazyon, kimyasal peelingler, mezoterapik tedaviler, çeşitli dermo kozmetik kremler, ilaç tedavileri, lazer tedavileri günümüzde bu alanda kullanılıyor. Saraçoğlu, "Biraz teknik olacak ama marifetli cihazlarla artık bu konuda da gelişmeler kaydedebiliyoruz. Mesela Fotona Er-Yag gibi 2940 nm dalga boyunda ışınım yapan lazerlerle hem cilt rahatsızlıklarını giderme çalışmalarını hem de estetik amaçlı kırışıklıkların görünümünün azaltılması, çatlakların görünümünün azaltılması, cilt kalitesinin yükseltilmesi gibi çalışmaları yapabiliyoruz," diyor.

LEKELERE DİKKAT
Ciltteki lekeler de güzelliğin bir başka düşmanı. Hele de yüzdeyse... İklim koşulları, beslenme alışkanlıkları, yaşlanma ve genetik faktörlerin getirdiği istenmeyen izlere yine teknoloji yetişiyor. Dermatoloji uzmanı Güneş Ertürk, Q switched ND YAG lazer, Fotona QX Lazer, ve Q switched KTP lazer ve başka çeşitli sistemlerin bu tür cilt tedavilerinde başarılı olup, bu dalga boylarındaki lazerlerin, çok kısa süre içerisinde yoğun enerji verdiklerinde cildin renk hücrelerini ve dövmede kullanılan pigmentleri parçalayabildiklerini, leke tedavisinde ve dövme izlerini gidermede son derece etkin kullanıldıklarını söylüyor. Tabii bu tedavilerin, sorunun erken döneminde kullanılması daha fazla etkili olmasını sağlıyor.