kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
BURSA

Türkiye'nin ortak yılbaşı manzarası

Çağdaş ÇETİNDEMİR SABAH
31.12.2008
Türkiye'de yüzlerce köy yolu kardan kapandı. Ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor. Kayak merkezlerinde ise kar kalınlığı bir metreyi geçti..
Sibirya'dan gelen soğuk ve kar yağışlı hava yurdu etkisi altına aldı. Yurdun doğu kesimlerinde bin köy ve mezra yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Telefon, elektrik, su ve doğal gaz hizmetlerinde yer yer kesintiler meydana geldi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, yurt genelinde görülen kar yağışı yılın son gününde de sürecek.

GÜNEŞ YARINA KALDI
*
Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesi yeni yıla kar altında girecek. Kar kalınlığı Bolu Abant, Bursa Uludağ ve Erzurum Palandöken'de 1 metreye yaklaştı. Sıcaklık değerleri tüm yurtta 3 - 5 derece düştü.
* İstanbul'da bugün karla karışık yağmur görülecek. Hava sıcaklığı 1 ila eksi 4 derece arasında olacak. Günün ilerleyen saatlerinde eksi 2'ye kadar düşecek. İstanbul'da yarın ise güneş yüzünü göstermeye başlayacak.
* Ankara, yeni yıla puslu bir havada girecek. Kent yağış almayacak, çok bulutlu olacak. Sıcaklık değerleri sıfırın altında olmak üzere 3-9 arasında olacak. Bursa, Balıkesir, Bolu, Sakarya, Erzurum, Erzincan gibi kentlerde bugün aralıklarla yoğun kar yağışı görülecek. Sıcaklık değerleri sıfırın altına düşecek.

DOĞU ANADOLU BUZ KESTİ
*
İzmir, Adana ve Antalya yeni yıla güneşli bir havada girecek. İç ve Doğu Anadolu ile Karadeniz bölgesinin genelinde soğuk ve yağışlı hava bekleniyor.
* Erzurum'da 167, Bingöl'de 25, Erzincan'da 123, kars'ta 70, Muş'ta 10 ve Iğdır'da 67 olmak üzere toplam 462 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Şehir merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Ağrı'da 46, Muş'ta 34, Kars ve Erzurum'da 20, Ardahan'da 15 santimetre ölçüldü.