kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Krize rağmen Alman yatırımı

Giriş Saati : 29.12.2008 10:38
Güncelleme : 29.12.2008 17:37
Yeni Haber
Almanya'nın taşınabilir yapılar konusundaki önde gelen firmalarından Röder, Düzce'de 10 milyon avroluk bir yatırımla çadır üretim tesisi kurdu.

Röder CEO'su Rüdiger Blassius yaptığı açıklamada, en büyük Röder tesisini Türkiye'de kurduklarını belirtirken, Türkiye'yi hem ticari, hem de üretim üssü olarak gördüklerini söyledi.

Yaşanan küresel kriz ortamına rağmen Türkiye'ye yatırım kararından son derece memnuniyet duyduklarını ifade eden Blassius, 2009'un Röder Türkiye, açısından fırsat yılı olacağını kaydetti.

Düzcede kurulan fabrikadaki üretimin yaklaşık yüzde 90'ının ihraç edileceğine işaret eden Blasisus, Gümüşova Sanayi Bölgesinde toplam 38 bin metre karelik alanda, ilk aşamada yılda 600 bin metre karelik bir üretim gerçekleştireceklerini belirtti.

Müşterilerin her türlü yapı beklentilerini binlerce metre kare büyüklüğünde, günlerle ifade edilebilecek zamanlarda karşıladıklarını anlatan Blassius, Türkiye'de de başta KOBİ'ler olmak üzere tüm firmaların depo ihtiyaçlarını çok kısa zamanlar içinde karşılayacaklarını bildirdi.

Tüm dünyada birçok büyük organizasyonda Röder imzası bulunduğuna dikkati çeken Blassius, Türkiye'de de konser, parti, spor karşılaşmaları gibi etkinliklerde de bu markanın daha çok görüleceğini söyledi.

''SON YILLARDA TÜRKİYE'DE BÜYÜK GELİŞİM GÖRÜYORUZ''

Röder'in 1959 yılında kurulduğunu ve olgunlaşmış piyasalar yerine gelişmekte olan piyasalara yatırım yapmayı tercih ettiklerini belirten Blassius, geçen yılki cirolarının 60 milyon avro olduğunu bildirdi.
Alman firması olmaktan çok uluslararası bir şirket olarak anılmayı tercih ettiklerini ifade eden Blassius, Türkiye'yi de bu kapsamda gördüklerini ve çok önem verdiklerini söyledi.

Son yıllarda Türkiye'de büyük gelişim gözlemlediklerini belirten Blassius, şöyle devam etti:

'' Yabancı yatırımların artmasıyla birlikte uluslararası organizasyonlar da bir ivme yaşanıyor. 2005 yılında Türkiye'de düzenlenen UEFA Şampiyonlar Ligi Finali ve Formula 1'de Röder çadırları kullanıldı. Tabi Türkiye'ye yaptığımız yatırımda bize sağlanan kolaylıkların da payı büyük oldu. Devletin sağladığı teşvikler çok önemli. Ne yazık ki Alman firmaları bu avantajların farkında değil. Türkiye'yi Doğu Avrupa'ya, Orta Doğu'ya, Türk Cumhuriyetlerine açılmak için bir köprü olarak görüyoruz ve son derece güveniyoruz. Yaşanan bu küresel kriz ortamına rağmen yatırım kararımızı uyguladık ve bundan da son derece memnunuz.''

Röder Türkiye Pazarlama Direktörü Yaşar Polat da amaçlarının başta lojistik sektörü olmak üzere tüm firmaların yapı maliyetlerini düşürmek olduğunu söyledi. Sanayi sektörünün en önemli maliyet kalemlerinden birini depolama alanlarının oluşturduğuna işaret eden Polat, Röder yapılarının, kalıcı yapılar kalitesinde çok kısa zaman içinde bürokratik işlemlere maruz kalmadan ekonomik çözümler sunduğunu söyledi.

''TÜRKİYE'DE 2009'DA YÜZDE 30'LUK BÜYÜME BEKLİYORUZ''

Röder'in uluslararası büyüme hedefinin yüzde 10 olduğunu anlatan Polat, Türkiye'de ise 2009 yılında yüzde 30'luk bir büyüme beklediklerini kaydetti.

Türkiye Röder olarak orta vadede hedeflerinin ise Röder Grubu toplam cirosunun yüzde 25'ini oluşturmak olduğunu belirten Polat, şöyle konuştu:

''Türkiye'de bu konuda ciddi bir açık var. Ekonomik kriz beklentisi büyük bütçeli yatırımların kısılmasını da beraberinde getirecek. Bu noktada Röder yapıları ciddi bir alternatif oluşturuyor. Bu anlamda 2009 bizim açımızdan tam bir fırsat yılı. Şimdiden başta otomotiv firmaları olmak üzere pekçok büyük firmadan gelen siparişler bu öngörümüzün doğruluğunu gösteriyor''

FUARLARDAN LOJİSTİK DEPOLARA, KONSERLERDEN LOKANTALARA ÜRETİM

Düzce fabrikasından tüm dünyaya çadır üreteceklerini ifade eden Polat, KOBİ'lerin yanı sıra büyük firmaların da depo ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti.

Düzce fabrikasından tüm dünyaya çadırlar için gerekli konfeksiyonu yapılmış örtüler ihraç edeceklerini anlatan Polat, ürettikleri ürünlerin fuarlar başta olmak üzere, spor salonları, lojistik depolar, lokantalar ve konser organizasyonlarında kullanıldığını kaydetti.

Türkiye'de kullanım anlamında büyük bir potansiyel olduğunu belirten Polat, Röder'in Türkiye'yi üretim üssü olarak seçmesinin de bu potansiyelinin keşfedilmesinden kaynaklandığını söyledi.

Polat, ''2009 yılında yapacağımız 2 milyon avroluk ihracatla Düzce ekonomisine de önemli katkılarda bulunacağız'' dedi.

AA